Spānijā atzīmē Latvijas valsts proklamēšanas 103.gadadienu

15.11.2021. 22:53

15.novembrī Latvijas vēstniecība Spānijā rīkoja Latvijas valsts proklamēšanas 103.gadadienas svinīgo pasākumu, apvienojot ar oficiālo Latvijas un Spānijas diplomātisko attiecību 100.gadadienas atzīmēšanu. 

Svinīgajā Latvijas valsts svētku uzrunā klātesošajiem, vēstnieks Māris Klišāns uzsvēra, ka, atzīmējot Latvijas valsts proklamēšanas 103.gadadienu, 2021. gads ir nozīmīgs arī Spānijas un Latvijas divpusējās attiecībās, jo tiek atzīmēta abu valstu diplomātisko attiecību simtgade. Šī gada laikā, neskatoties uz pandēmijas šķēršļiem, ir tikuši īstenoti vairāki diplomātisko attiecību simtgadei veltīti projekti gan sadarbībā ar Spānijas institūcijām (Spānijas augstu amatpersonu vizītes Latvijā), gan projekti kultūras, literatūras un sporta jomās. Vēstnieks uzrunā uzsvēra, ka Valsts svētku pasākums ir kā svētki un pateicība visiem, kas iesaistījušies Latvijas un Spānijas divpusējo attiecību stiprināšanā šo gadu laikā.

Latvijas valsts proklamēšanas 103.gadadienas svinīgā pasākuma ietvaros, priekšnesumu klātesošajiem sniedza trīs izcilas latviešu mūziķes: Latvijas Nacionālās operas soliste Inga Šļubovska-Kancēviča un koncertmeistare Ilze Ozoliņa un slavenā flautiste Dita Krenberga. Koncertā skanēja Latvijas, Spānijas un citu Eiropas komponistu skaņdarbi, kas klātesošajiem ļāva iepazīt Latvijas izcilo mākslinieku talantus.

Kopumā svinīgajā pasākumā piedalījās vairāk nekā 100 aicināto viesu – Spānijas valdības un valsts institūciju pārstāvji, ārvalstu diplomāti, Latvijas goda konsuli Spānijā, biznesa aprindu pārstāvji, tautieši un vēstniecības atbalstītāji un draugi. Nacionālās dienas svinības notika, ievērojot šobrīd Madridē noteiktos ar Covid-19 pandēmiju saistītos ierobežojumus.

Latvijas valsts proklamēšanas 103.gadadienas svinīgās pieņemšanas un Latvijas un Spānijas diplomātisko attiecību 100.gadadienas atzīmēšana Madridē ir Latvijas valsts Simtgades publiskās diplomātijas projekts.