Vēstnieks Spānijā tiekas ar Spānijas Diplomātijas skolas direktoru

17.03.2022. 16:04

17.martā Latvijas vēstnieks Spānijā Māris Klišāns tikās ar Spānijas Diplomātijas skolas direktoru Alberto Anton Kortes (Alberto Antón Cortés). Vēstnieks atsaucās uz 2021.gadā atzīmēto Latvijas un Spānijas diplomātisko attiecību 100to gadadienu un 30to gadadienu kopš diplomātisko attiecību atjaunošanas un apsveica skolu tās 80tajā gadadienā. Tikšanās laikā vēstnieks atzīmēja aktīvo augsta līmeņa dialogu starp abu valstu amatpersonām un vēlmi attīstīt dialogu arī ekspertu līmenī.

Pārrunājot aktuālo drošības situāciju, vēstnieks atzīmēja, ka starptautiskajām organizācijām un starptautiskajai sabiedrībai jāturpina aktīvi paust stingru nosodījumu par Krievijas agresiju pret Ukrainu un tās pastrādātajiem kara noziegumiem Ukrainā. Abas puses vienprātīgi atzina, ka pašlaik ir būtiski,  ka valstis vietoti un koordinēti sniedz palīdzību Ukrainai šajā izaicinājumu pilnajā laikā.

Vēstnieks pateicās skolas direktoram par līdzšinējo iespēju Latvijas diplomātiem un Latvijas studentiem mācīties Spānijas Diplomātijas skolas piedāvātajās programmās, un izteica cerību, ka sadarbība tiks turpināta.

Tikšanās noslēgumā vēstnieks Diplomātijas skolas bibliotēkai dāvinājumā nodeva Latvijas Ārlietu ministrijas grāmatas Latvijas Diplomātijas gadsimts angļu valodas izdevumu A Century of Latvian Diplomacy”.

Spānijas Diplomātijas skola (Escuela Diplomática de España) ir Spānijas Ārlietu ministrijas institūcija, dibināta 1942.gadā. Skola ir daļa no atlases procesa iekļūšanai Spānijas diplomātiskajā dienestā, bez tam skola veic formālo diplomātiskās karjeras ierēdņu apmācību, organizējot kursus un nodrošinot tālāko izglītību.