Vēstniecība rīko Latvijas valsts svētku svinības Barselonas latviešiem

17.11.2022. 11:00

16.novembrī Latvijas vēstniecība Spānijā, sadarbībā ar Latvijas goda konsulu Barselonā Ricardo Tobar, rīkoja Latvijas valsts proklamēšanas 104.gadadienas svinīgo pasākumu Barselonā.

Svētku uzrunā klātesošajiem vēstnieks Māris Klišāns uzsvēra, ka šogad Latvijas valsts neatkarības dienas atzīmēšanas svinīgais pasākums tiek rīkots Barselonā, lai arī Spānijas reģionos dzīvojošajiem latviešiem un to ģimenēm sniegtu iespēju pulcēties un kopā atzīmēt Latvijas valstij tik nozīmīgos svētkus. Vēstnieks aicināja   tautiešus, arī esot tālu no mājām, turpināt svinēt Latvijai nozīmīgas gadadienas, kopt kultūras tradīcijas, uzturēt dzīvu latviešu valodu.

2022. gads ir nozīmīgs arī Spānijas un Latvijas divpusējās attiecībās, jo šī gada laikā tika īstenotas vairākas abu valstu augstāko valsts amatpersonu vizītes kā Spānijā, tā Latvijā,   tādējādi stiprinot abu valstu dialogu un sadarbību. Tāpat, sakarā ar Spānijas militāra kontingenta klātbūtnes pastiprināšanu NATO misijā Latvijā, Latviju vairākkārt  apmeklēja Spānijas aizsardzības ministre.

Vēstnieks uzrunā uzsvēra, ka Valsts svētku laiks ir iespēja pateikties tiem, kas iesaistījušies Latvijas un Spānijas divpusējo attiecību stiprināšanā. Svinīgajā sarīkojumā M. Klišāns  Latvijas goda konsulam Barselonā Ricardo Tobar pasniedza Vēstnieka atzinības rakstu par aktīvu Latvijas vārda popularizēšanu reģionā un nesavtīgu atbalstu Latvijas valsts piederīgajiem.

Latvijas valsts proklamēšanas 104.gadadienas svinīgā pasākuma ietvaros, priekšnesumu  sniedza Katalonijas Mūzikas akadēmijas mūziķi. Svinīgajā pasākumā piedalījās vairāk nekā 90 aicināto viesu – Barselonā un tās apkaimē dzīvojošie tautieši un vēstniecības un goda konsula atbalstītāji un draugi, Barselonas diplomātiskā korpusa pārstāvji, Latvijas biznesa aprindu pārstāvji – starptautiskās izstādes Smart City Expo dalībnieki un to sadarbības partneri.