Vēstnieks Madridē tiekas ar Latvijas tūrisma nozares pārstāvjiem

18.01.2023. 13:46

18.janvārī Latvijas vēstnieks Spānijā Māris Klišāns apmeklēja starptautiskās tūrisma izstādes FITUR 2023 atklāšanu, kuras ietvaros tikās ar izstādē pārstāvēto Latvijas tūrisma kompāniju Via Hansa un Balticvision, un Latvijas nacionālās aviokompānija AirBaltic pārstāvjiem.

Tiekoties ar  tūrisma uzņēmumu pārstāvjiem, vēstnieks atzīmēja, ka dalība starptautiskajā izstādē ir lieliska iespēja Latvijas tūrisma profesionāļiem iepazīstināt starptautiskos tūroperatorus ar Latvijas sniegtajām iespējām tūrismā, kā arī paplašināt kontaktu loku un attīstīt starptautisko partnerību tīklu. Vēstnieks uzsvēra, ka Spānijas iedzīvotāji ir aktīvi ceļotāji, un viņi arvien vairāk izvēlas arī Eiropā tālākus galamērķus, arī Latviju, kas ir iespējams, pateicoties vairāku tiešo lidojumu reisu nodrošinājumam  no Spānijas lielākajām pilsētām Madrides, Malagas, Barselonas, Bilbao un Kanāriju salām uz Rīgu, ko Latvijas tūrisma kompānijām būtu jāizmanto, aktīvi veidojot piedāvājumu Spānijas tirgum.

FITUR ir lielākā starptautiskā tūrisma izstāde ienākošajam un izejošajam tūrismam Latīņamerikā un nozīmīgs tikšanās punkts tūrisma profesionāļiem. Izstāde norisinās Madridē no 18. līdz 22.janvārim, un tā pulcēja vairāk kā 30 000  apmeklētājus, vairāk nekā 82 tūkstošus izstādes dalībnieku un vairāk kā 8 tūkstošus tūrisma uzņēmumus no visas pasaules.