Vēstnieks piedalās Andoras Konstitūcijas dienas atzīmēšanas pasākumos

14.03.2023. 12:47

2023.gada 14.martā Latvijas vēstnieks Andoras Firstistē Māris Klišāns darba vizītē apmeklēja Andoru, lai piedalītos Andoras Konstitūcijas dienas atzīmēšanas oficiālajos pasākumos. Konstitūcijas dienas atzīmēšanas pasākumu ietvaros vēstnieks tikās ar Andoras ārlietu ministri Maria Ubach Font un Andoras Parlamenta Prezidenti Roser Suñé Pascuet, pārrunājot ar abām valsts amatpersonām nepieciešamību turpināt divpusējo sadarbību politiskajā un ekonomiskajā jomā, kā arī sadarbību starptautiskajās organizācijās un ES jautājumos, ņemot vērā Andoras un ES sarunas par Asociācijas līguma noslēgšanu.

Papildus, 14.martā vēstnieks piedalījās Spānijas un Francijas vēstniecību Andorā rīkotajā sanāksmē ES dalībvalstu akreditētajiem vēstniekiem Andorā, kurā piedalījās Andoras ārlietu ministre un Landry Riba, sarunu vadītājs ar ES par Asociācijas nolīgumu. Sanāksme ietvaros tika pārrunāti aktuālie Andoras politikas un ekonomikas dienas kārtības jautājumi, kā arī Andoras sarunas ar ES par Asociācijas līguma noslēgšanu. Andoras puse informēja par sarunu gaitu un norādīja, ka tiek strādāts intensīvi, lai pabeigtu sarunas šī gada laikā.

Informācijai

Kopš 2020. gada oktobra M. Klišāns ir Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Spānijas Karalistē ar rezidenci Madridē, un no 2021. gada 12. marta pilda arī nerezidējošā vēstnieka funkcijas Andoras Firstistē. Diplomātiskās attiecības starp Latvijas Republiku un Andoras Firstisti tika nodibinātas 1996. gada 27. augustā.