Vēstnieks Barselonā tiekas ar Latvijas zivsaimniecības nozares pārstāvjiem

26.04.2023. 14:40

2023.gada 26.aprīlī Latvijas vēstnieks Spānijā Māris Klišāns apmeklēja Starptautisko jūras produkcijas Seafood Expo Global/Seafood Processing Global izstādi Barselonā un tikās ar Latvijas Zivsaimnieku asociācijas (LZA) pārstāvētajiem uzņēmējiem. Izstādi apmeklēja arī Zemkopības ministrs Didzis Šmits.

Izstādes ietvaros, tiekoties ar ZM, LZA pārstāvjiem un Latvijas stenda dalībniekiem, vēstnieks pārrunāja Latvijas uzņēmēju sadarbības iespējas ar Spānijas un starptautiskajiem uzņēmumiem un atzīmēja, ka dalība starptautiskajā izstādē ir nozīmīga iespēja Latvijas zivsaimniecības nozarei iepazīstināt starptautisko vidi ar Latvijas zivsaimniecības nozares uzņēmēju produkciju, kā arī paplašināt kontaktu loku un attīstīt starptautisko partnerību tīklu, paplašinot investīciju piesaistes iespējas Latvijā zivsaimniecības nozarē.

Seafood Expo Global/Seafood Processing Global 29tā izstāde ir lielākā nozares izstāde pasaulē, ar vairāk nekā 2000 kompāniju stendiem no 87 valstīm. Izstādes dalībnieki  ir gan pircēji (importa, eksporta kompānijas, vairumtirgotāji, restorāni, lielveikalu ķēdes, viesnīcas, ēdināšanas uzņēmumi, gan piegādātāji (uzņēmumi piedāvā zivis un  jūras velšu produktus, apstrādes un iepakošanas iekārtas un jūras velšu tirgū pieejamos pakalpojumus), kas izstādi izmanto, lai tiktos, iepazītos ar nozares jaunumiem, veidotu sadarbību un attīstītu biznesu. Izstādē piedalījās 11 Latvijas Zivsaimnieku asociācijas pārstāvētie uzņēmēji: Atlantika International, Banga, Bradava, Brivais Vilnis, Karavela, Licis 93, Royal Nordic Ltd, Sudrablinis, Syfud – PortLite, Unda Ltd, Vergi.