Vēstnieks Madridē tiekas ar Rail Baltica kopuzņēmuma RB Rail AS pārstāvjiem

01.12.2023. 14:16

2023.gada 1.decembrī Latvijas vēstnieks Spānijā Māris Klišāns apmeklēja Starptautisko dzelzceļa industrijas izstādi RAIL LIVE 2023 Madrid un tikās ar Latvijas pārstāvjiem no Rail Baltica kopuzņēmuma RB Rail AS.

Tiekoties ar Rail Baltica kopuzņēmuma RB Rail AS valdes locekli Emilien Dang, RB Rail AS pārstāvi Kristīni Malnaču un Lindu Lappuķi, vēstnieks pārrunāja Latvijas Rail Baltica projekta attīstības gaitu un atzīmēja, ka dalība starptautiskajā izstādē ir nozīmīga iespēja Latvijas dzelzceļa un loģistikas nozarei iepazīstināt starptautisko vidi ar Latvijas piedāvātajām loģistikas iespējām. Bez tam izstādes laikā var  paplašināt kontaktu loku un attīstīt starptautisko partnerību tīklu, kā arī  piesaistīt  investīcijas  loģistikas nozarē Latvijā. Rail Baltica projekta īstenošanā darbojas vairāki Spānijas uzņēmumi.

Vēstnieks apsveica Rail Baltica kopuzņēmuma pārstāvjus ar uzņēmuma projekta iekļaušanu RAIL LIVE 2023 Madrid konferences programmas augsta līmeņa diskusijā “Future Infrastructure Discussion: How do we guarantee that current and future infrastructure assets are effectively built, operated, and maintained whilst promoting a green rail revolution?”. 

RAIL LIVE Madrid ir vadošā dzelzceļa industrijas izstāde un konference Spānijā, kas šogad Madridē notiek no 29.novembra līdz 1.decembrim. To apmeklēja vairāk nekā 10 000 dzelzceļa jomas  profesionāļi, tai skaitā operatori, infrastruktūras pārvaldītāji, ritošā sastāva ražotāji, pētnieki  un piegādātāji, kuri cenšas popularizēt dzelzceļu gan pasažieriem,  gan kravu pārvadātājiem.