Madridē prezentē Latvijas bērnu literatūras darba tulkojumu

11.06.2024. 12:19

Lai popularizētu Latvijas literatūru Spānijā, 2024.gada 11. jūnijā, Starptautiskās grāmatu izstādes Feria del Libro ietvaros, Madridē Eiropas Komisijas paviljonā, notika bērnu literatūrai veltīts pasākums ar latviešu  autores Anetes Meleces bērnu grāmatas "Pazudušais miedziņš" spāņu valodas tulkojuma prezentāciju. Ievērojamā latviešu māksliniece, grāmatu ilustratore un animācijas filmu autore Anete Melece ir guvusi atzinību un plašu popularitāti visā pasaulē,  un viņas  grāmatas ir tulkotas jau vairāk nekā 20 valodās. "Pazudušais miedziņš" tagad ir pieejama arī spāņu lasītājiem ar nosaukumu "El sueño perdido" izdevniecības "El Zorro Rojo" apgādā.

 Tulkojuma   prezentācijas sarīkojumā  notika grāmatas fragmentu priekšlasījumi, un rakstniece vadīja radošas nodarbības  bērniem par grāmatā aprakstītajiem notikumiem.

Anetes Meleces bērnu grāmatas "Pazudušais miedziņš" tulkojuma spāņu valodā prezentāciju   izstādes Feria del Libro ietvaros organizēja Latvijas vēstniecība Spānijā sadarbībā ar Latvian Literature, Eiropas Komisiju. Latvijas rakstnieku dalība ar grāmatu tulkojumiem spāņu valodā vairāku gadu garumā Feria del Libro liecina par pieaugošo interesi par Latvijas literatūru Spānijā un ir uzskatāms par ievērojamu  soli abu valstu kultūru tuvināšanā.

Starptautiskā grāmatu izstāde Feria del Libro Madridē šogad notiek jau 83. reizi no 31.maija līdz 16.jūnijam, un tā  ik gadu piesaista plašu apmeklētāju interesi (2023.gadā tie bija vairāk kā 1.2 miljoni apmeklētāju) Madrides iedzīvotāju un tūristu populārajā atpūtas vietā Madrides pilsētas centrā – Retiro parkā.