Madridē prezentē latviešu literatūras autoru darbu tulkojumu

12.06.2024. 10:38

Lai popularizētu Latvijas literatūru Spānijā, 2024.gada 11. jūnijā, Starptautiskās grāmatu izstādes Feria del Libro ietvaros, Madridē Eiropas Komisijas paviljonā, notika latviešu autoru stāstu tulkojumu spāņu valodā  "A por el Mar" izdevuma prezentācija. Antoloģijas  “A por el Mar” izdevumu prezentēja ievērojamā latviešu rakstniece Inga Gaile un tulkotājs Rafaels Martins Kalvo, iepazīstinot klātesošos ar galvenajiem latviešu autoru stāstu tulkojumu spāņu valodā vēstījumiem.

Mūsdienu latviešu literatūras autoru darbu tulkojumu prezentācijas pasākums bija atvērts visiem Starptautiskās grāmatu izstādes Feria del Libro apmeklētājiem. Papildus grāmatas prezentācijai Inga Gaile un tulkotājs Rafaels Martins Kalvo sarunājās ar ievērojamo Spāņu rakstnieci Mercedes Cebrián, aptverot dažādas tēmas, kas rezonē antoloģijas krājumā, sākot no identitātes un atmiņas meklējumiem līdz saiknei ar dabu, kā arī diskutēja par veidu, kā var popularizēt mazu tautu literatūru un tulkojumu lomu tās izplatībā.

Latvijas autoru darbu tulkojumu antoloģijas izdevums tagad ir pieejams arī spāņu lasītājiem ar nosaukumu "A por el Mar", izdevniecības "Editorial Baltica" apgādā, kurā apkopoti mūsdienu latviešu literatūras autoru - Regīnas Ezeras, Andas Neiburgas, Gundegas Repšes, Janas Egles, Noras Ikstenas, Ingas Gailes, Dženijas Andersones, Jāņa Joņeva un Ingas Žoludes – stāsti un kurus atlasījis un spāņu valodā tulkojis Rafaels Martins Kalvo.

Antoloģijas "A por el Mar" izdevuma prezentācijas pasākumu Feria del Libro ietvaros organizēja Latvijas vēstniecība Spānijā sadarbībā ar Latvian Literature, Eiropas Komisiju. Latvijas rakstnieku dalība ar grāmatu tulkojumiem spāņu valodā vairāku gadu garumā Feria del Libro liecina par pieaugošo interesi par Latvijas literatūru Spānijā un vērtējams  kā ievērojams solis abu valstu kultūru tuvināšanā.

Starptautiskā grāmatu izstāde Feria del Libro Madridē šogad notiek jau 83.reizi no 31.maija līdz 16.jūnijam. Starptautiskā grāmatu izstāde ik gadu piesaista plašu apmeklētāju interesi (2023.gadā tie bija vairāk kā 1.2 miljoni apmeklētāju) Madrides iedzīvotāju un tūristu populārajā atpūtas vietā Madrides pilsētas centrā – Retiro parkā.