Latvijas vēstnieks Uzbekistānas Republikā Reinis Trokša akreditācijas vizītē tiekas ar Uzbekistānas ārlietu ministru

10.09.2021. 10:03

2021.gada 10. septembrī Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Uzbekistānas Republikā Reinis Trokša tikās ar Uzbekistānas Ārlietu ministru Abdulazizu Kamilovu un iesniedza akreditācijas vēstuļu kopijas. Tikšanās laikā ar ministru vēstnieks pārrunāja abu valstu divpusējo attiecību pozitīvo attīstību, politiskās, ekonomiskās un kultūras jomas sadarbības perspektīvas. Tāpat sarunā tika apspriestas aktualitātes Centrālāzijas reģionā un situācija saistībā ar notikumiem Afganistānā.

Sarunā vēstnieks uzsvēra, ka Uzbekistāna Latvijai ir nozīmīgākais sadarbības partneris Centrālāzijas reģionā. Latvija ir ieinteresēta tālākajā attiecību attīstīšanā un stiprināšanā ekonomikas, savstarpējās tirdzniecības, izglītības, transporta un citās nozarēs. Kā īpaši nozīmīga sadarbības joma tika minēta aktīvā Latvijas iesaiste ES projektu Centrālāzijā īstenošanā tādās jomās kā robežu pārvaldība, valsts pārvaldes reforma, lauksaimniecības eksportspējas veicināšana, e-pārvalde, vide un zaļās tehnoloģijas.

Reinis Trokša, pēc akreditācijas vēstuļu saņemšanas no Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita, 2021. gada 31.augustā uzsāka pildīt Latvijas Republikas Ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka pienākumus Uzbekistānas Republikā, nomainot vēstnieku M. Popkovu.

Foto: Uzbekistānas Republikas Ārlietu ministrija