Latvijas eksperti Uzbekistānā vada apmācības investīciju projektu ieviešanas kapacitātes stiprināšanai ūdenssaimniecības jomā

22.09.2021. 09:37

2021. gada 21. septembrī Taškentā ar apmācību semināru tika atklāts Latvijas Ārlietu ministrijas finansētais attīstības sadarbības projekts Uzbekistānā: "Kapacitātes celšana investīciju projektu īstenošanai ūdensapgādes un kanalizācijas jomā Uzbekistānā".

Zaļo tehnoloģiju klastera CLEANTECH LATVIA vadītā projekta ietvaros Latvijas ūdensapgādes un kanalizācijas jomas eksperti līdz 25.septembrim novadīs pirmo apmācību kursu uzņēmuma AS "UZSUVTAMINOT" darbiniekiem un ūdenssaimniecības industrijas reģionālajiem pārstāvjiem par mūsdienīgu ūdenssaimniecības uzņēmumu vadību un modernizāciju, projektu vadību un īstenošanu, uzraudzības un novērtēšanas risinājumiem, kā arī iepirkumu vadību un finanšu kontroli. Projekta īstenošana turpināsies līdz š.g. beigām.

Apmācību oficiālajā atklāšanā piedalījās Latvijas vēstnieks Uzbekistānas Republikā Reinis Trokša,  klastera CLEANTECH LATVIA vadītāja Evija Pudāne, Uzbekistānas uzņēmuma AS "UZSUVTAMINOT" valdes pārstāvji un Latvijas eksperti. Uzrunājot apmācību dalībniekus, Latvijas vēstnieks uzsvēra, ka pielāgošanās klimata pārmaiņām un vides aizsardzības jautājumi ir globāls izaicinājums un prioritāte. Esam gandarīta, ka varam sniegt savas zināšanas un labo praksi tādā Uzbekistānai svarīgā jautājumā, kā efektīva ūdens apgādes pārvaldība, kas savukārt veicinās kvalitatīvāku pakalpojumu nodrošināšanu vietējiem iedzīvotājiem un saudzīgāku izturēšanos pret ūdens resursu ilgstpējīgu un efektīvu izmantošanu.