Latvijas vēstnieks un Uzbekistānas Investīciju un Ārējās tirdzniecības ministra vietnieks pārrunā turpmākās sadarbības virzienus

24.09.2021. 14:06

2021.gada 24. septembrī Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Reinis Trokša tikās ar Uzbekistānas Investīciju un Ārējās tirdzniecības ministra vietnieku Badridinu Abidovu, lai pārrunātu Latvijas un Uzbekistānas sadarbības paplašināšanu ekonomikas inovāciju un zaļo tehnoloģiju attīstības jomās. Tikšanās piedalījās arī Latvijas zaļo tehnoloģiju klastera CLEANTECH LATVIA pārstāvji Evija Pudāne un Aivars Brambis.

Tikšanās laikā tika pozitīvi novērtēta līdzšinējā sadarbība izglītības, transporta, informāciju tehnoloģiju, lauksaimniecības, labas pārvaldības un citās jomās. Uzbekistānas Investīciju un ārējās tirdzniecības ministra vietnieks atzinīgi novērtēja divpusējās sadarbības ietvaros īstenotos pasākumus un Latvijas speciālistu sniegto ekspertīzi Uzbekistānas investīciju un inovāciju attīstības projektu īstenošanā.

Vēstnieks R.Trokša pauda atbalstu Uzbekistānā īstenotajam plašajam reformu procesam, kas pozitīvi ietekmē arī uzņēmējdarbības vidi un piesaista aizvien lielāku ārvalstu uzņēmēju interesi, tajā skaitā arī no Latvijas. Apsveicama ir Uzbekistānas iestāšanās Pasaules Tirdzniecības organizācijā procesa atjaunošana, kā arī atzinīgi novērtējams sasniegtais progress sarunām par par ES-Uzbekistānas Padziļināto partnerības un sadarbības līguma noslēgšanu. Uzbekistāna ir Latvijas lielākais tirdzniecības partneris Centrālāzijā un viena no Latvijas ārpolitikas un attīstības sadarbības prioritārajām valstīm. 

Tikšanās laikā puses vienojās turpināt darbu jautājumos, lai veicinātu Latvijas un Uzbekistānas tirdzniecības potenciāla paplašināšanos un īstenotu sadarbības projektus, akcentējot tādas nozares kā inovatīvās zaļo tehnoloģijas, digitalizācija, vides aizsardzība, izglītība, transports un loģistika.