Ar centra MARTA atbalstu Uzbekistānas reģionos izveido sieviešu konsultatīvās grupas

09.11.2021. 11:33

No 2021.gada 25.oktobrim līdz 8.novembrim Latvijas biedrības “Centrs MARTA” ekspertes projekta: “Publisko pakalpojumu sniegšanas un labas pārvaldības uzlabošana Uzbekistānas lauku reģionos” ietvaros turpināja sniegt atbalstu sieviešu konsultatīvo atbalsta centru izveidei Uzbekistānas reģionos. Divu nedēļu laikā tika apmācīti jaunizveidoto konsultatīvo centru un Uzbekistānas valsts pakalpojumu centru speciālisti no Džizakas, Suhandarijas, Termezas, Namangānas un Nukusas reģioniem.

Š.g. septembrī uzsāktā sadarbības projekta aktivitātes galvenais mērķis ir veicināt neaizsargātāko sabiedrības grupu  (sievietes, personas ar invaliditāti, pensionāri u.c.) pieeju valsts vienotajiem pakalpojumiem, pilnveidot valsts vienoto pakalpojumu aģentūru darbību un paaugstināt pakalpojumu nodrošināšanas kvalitāti Uzbekistānas lauku reģionos.

Projekts tiek īstenots sadarbībā ar Eiropas Savienības, ANO Attīstības Programmas Uzbekistānā (UNDP) un Latvijas Ārlietu ministrijas atbalstu. Latvijas ekspertu dalība minētajā projektā turpināsies līdz 2024.gadam. Dzimumu līdztiesības un sieviešu tiesību un iespēju veicināšana ir viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm starptautiskajās organizācijās un īstenojot attīstības sadarbības politiku.