Ārlietu ministrija un ANO Attīstības Programma Uzbekistānā paraksta sadarbības memorandu

15.03.2022. 10:36

2022.gada 14.martā Latvijas Ārlietu ministrijas un ANO Attīstības Programmas Uzbekistānā (UNDP) parakstīja memorandu par sadarbību projekta ieviešanā, kura mērķis ir pilnveidot Uzbekistānas valsts pakalpojumu kvalitāti un to pieejamību iedzīvotājiem lauku reģionos.

Memorands tika parakstīts Namangānā, Uzbekistānā, kur vienlaikus tika atvērts kārtējais Uzbekistānas vienoto pakalpojuma aģentūras reģionālais centrs. Memorandu no Latvijas puses parakstīja Latvijas vēstnieks Uzbekistānā Reinis Trokša un ANO Attīstības Programmas Uzbekistānā vadītāja Matilda Dimovska. Ceremonijā arī piedalījās Uzbekistānas valsts pakalpojumu aģentūras, ES delegācijas un ES dalībvalstu pārstāvji.

Projektu finansē Eiropas Savienība un to ievieš UNDP ar Latvijas Ārlietu ministrijas atbalstu. Projekta ietvaros 2021.gadā biedrība “Centrs MARTA” sniedza atbalstu sieviešu konsultatīvo centru izveidē un to kapacitātes stiprināšanā 7 Uzbekistānas reģionos. Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Valsts Kontroles eksperti sniedza atbalstu aģentūrai attiecībā uz valsts pakalpojumu, t.sk., e-pakalpojumu, kvalitātes un efektivitātes novērtēšanu. Memorands paredz turpināt sadarbību un Latvijas ekspertu iesaisti projekta īstenošanā līdz 2024.gadam.

UNDP pārstāvniecība Uzbekistānā ir Latvijas ilggadējs sadarbības partneris attīstības sadarbības projektu īstenošanā. 2021.gada nogalē Latvija veica arī iemaksas tādos UNDP projektos, kuru mērķis ir risināt Arāla jūras vides problēmas un sabiedrības mazāk aizsargātāko grupu līdzdalību valsts sociālekonomiskajos procesos.