Latvijas attīstības sadarbības projektu īstenotāji Uzbekistānā pārrunā jaunas sadarbības iespējas

21.04.2022. 13:09

2022. gada 12.-14.aprīlim Latvijas ārlietu ministrijas pārstāvji kopā ar valsts, nevalstiskā un privātā sektora pārstāvjiem Taškentā tikās ar Uzbekistānas partneriem, lai novērtētu progresu jau īstenoto projektu ietvaros un identificētu jaunas sadarbības iespējas.

Uzbekistānas partneri atzinīgi novērtēja Latvijas atbalstu lauksaimniecības produkcijas sertifikācijā, ūdenssaimniecības pārvaldības efektivitātes uzlabošanā, valsts pakalpojumu efektivitātes un pieejamības reģionos uzlabošanā, kadastra sistēmas digitalizācijā un citos jautājumos. Uzbekistānas puse izrādīja interesi par Latvijas ekspertīzi un labāko praksi arī tādās jomās kā administratīvās reformas ieviešana, e-pārvaldība, ilgtspējīgā lauksaimniecība, standartizācija un digitālo prasmju attīstīšana.

Darba vizītē Latvijas delegācija tikās ar pārstāvjiem no Uzbekistānas Ārlietu ministrijas, Ārējās tirdzniecības un investīciju ministrijas, Tieslietu ministrijas, Ekonomikas attīstības un nabadzības samazināšanas ministrijas, Lauksaimniecības ministrijas, Korupcijas Apkarošanas Biroja, Ģenerālprokuratūras Akadēmijas, Tehniskā Regulējuma Aģentūras, Valsts Augu Karantīnas Inspekcijas, Valsts Vienoto Pakalpojumu Aģentūras un Valsts ģeoinformātikas un pilsētvides kadastra institūta.

Vizītes ietvaros notika arī konsultācijas par iespējām Latvijas projektiem piesaistīt finansējumu no tādiem Latvijas ilggadējiem sadarbības partneriem un donoriem Uzbekistānā kā Eiropas Savienības delegācija Uzbekistānā, ANO Attīstības Sadarbības Programma (UNDP), Vācijas Attīstības sadarbības aģentūra (GIZ) un Amerikas Savienoto Valstu starptautiskās sadarbības aģentūra (USAID).

Savukārt 12.aprīlī Latvijas vēstniecībā notika Rīgas Juridiskās augstskolas organizētā pieņemšana padziļināto programmu Eiropas tiesībās un ekonomikā Uzbekistānas absolventiem.