Turkmenistānā akreditēts Latvijas vēstnieks Reinis Trokša

12.12.2022. 11:56

2022. gada 9. decembri Ašhabadā Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Reinis Trokša svinīgā ceremonijā iesniedza akreditācijas vēstuli Turkmenistānas parlamenta priekšsēdētājai Guļšatai Mammadovai (Gulshat Mammadova).

Tikšanās laikā vēstnieks pauda gatavību turpināt attīstīt abu valstu politisko un ekonomisko dialogu un aicināja stiprināt sadarbību tranzīta, loģistikas, informāciju tehnoloģiju un izglītības nozarēs. Parlamenta priekšsēdētāja pateicās par Latvijas līdzšinējo atbalstu un izteica Turkmenistānas interesi stiprināt starpparlamentu sadarbību.

Akreditācijas vizītes laikā Turkmenistānā vēstnieks tikās arī ar ārlietu ministra vietnieku Vepu Hadžijevu (Vepa Hajiyev) un pārrunāja divpusējo attiecību aktualitātes un perspektīvas, kā arī Turkmenistānas un Eiropas Savienības sadarbību. Tika apspriestas Latvijas un Turkmenistānas iespējas sadarboties transporta un loģistikas, enerģētikas, zaļo tehnoloģiju, digitālo tehnoloģiju un izglītības jomās. Turkmenistānas puse pauda gatavību organizēt nākamo Latvijas un Turkmenistānas starpvaldību komisijas sēdi ekonomiskās, rūpnieciskās un zinātniski tehniskās sadarbības jautājumos. Vēstnieks aicināja Turkmenistānas pārstāvjus izmantot Latvijas transporta un loģistikas pakalpojumus, lai stiprinātu Turkmenistānas savienojamību ar Eiropu. 

2023. gadā apritēs 30. gadskārta kopš Latvijas un Turkmenistānas diplomātisko attiecību nodibināšanas.  

Latvijas vēstnieks Turkmenistānā Reinis Trokša rezidē Taškentā, Uzbekistānā.