Baltijas valstu un Slovēnijas Ārlietu ministriju politisko direktoru konsultācijās pārrunā aktuālos ārpolitikas jautājumus

18.03.2021. 14:09

2021. gada 17. martā videokonferences formātā notika Baltijas valstu un Slovēnijas Ārlietu ministriju politisko direktoru konsultācijas. Latviju sarunās pārstāvēja valsts sekretāra vietnieks–politiskais direktors Jānis Mažeiks.

Konsultācijas notika pēc Slovēnijas ierosinājuma, lai apspriestu aktuālos ārpolitikas jautājumus, kā arī gaidāmo Slovēnijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē 2021. gada 2. pusgadā.

Slovēnijas Ārlietu ministrijas politiskais direktors Jernejs Millers (Jernej Müller) iepazīstināja ar darbu pie gaidāmās prezidentūras prioritātēm, kuras plānots apstiprināt jūnijā. Viena no caurvijošajām tēmām būs noturības stiprināšana. Baltijas valstu Ārlietu ministriju politiskie direktori atzinīgi novērtēja plānotās prioritātes. J. Mažeiks uzsvēra, ka noturības stiprināšana būs svarīga ne tikai pandēmijas mācību kontekstā, bet arī citos aspektos, piemēram, attiecībā uz ES kaimiņu reģioniem.

Konsultācijās tika apspriesti aktuālie ārpolitikas jautājumi, īpašu uzmanību veltot situācijai Austrumu partnerības valstīs un ES attiecībām ar Krieviju. Sarunu partneri uzsvēra nepieciešamību turpināt vienotu ES politiku attiecībā uz Krieviju.

Pārrunājot ārpolitikas aktualitātes, politiskie direktori pievērsās attiecībām ar Ķīnu. Politiskie direktori apmainījās viedokļiem par sadarbības attīstīšanu ar Ķīnu un uzsvēra vienotas ES nostājas nozīmi gan vērtību, gan ekonomiskās sadarbības un drošības jautājumos.

Slovēnija informēja sarunu partnerus par plānotajām prezidentūras aktivitātēm Rietumbalkānos. Uzsvars tiks likts uz praktiskiem jautājumiem, īpaši tādiem, kas stiprina šī reģiona valstu noturību.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā

Vēstniecības ziņas

cache/thumbs/images_Diasporas_Lieldienas_jpg_1711446594_crop_665_by_420.jpg
26. marts, 11:50
Ungārijas latvieši vēstniecībā ieskandina Lieldienas

Pūpolsvētdienas priekšvakarā Latvijas vēstniece Ungārijā Agnese Kalniņa bija aicinājusi latviešu diasporas Ungārijā pārstāvjus ar ğimenēm uz Lieldienu ieskandināšanu vēstniecībā....

Lasīt vairāk