Latvija pauž gandarījumu par Apvienoto Arābu Emirātu un Izraēlas attiecību normalizāciju

14.10.2020. 22:43

2020. gada 14. oktobrī Ārlietu ministrijas politiskais direktors Jānis Mažeiks tikās ar Apvienoto Arābu Emirātu ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Hanānu Halfānu Ubaidu Alī Almadhanī (Hanan Khalfan Obaid Ali Al Madhani) un Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Orli Gilu (Orli Gil). Šī bija pirmā AAE un Izraēlas vēstnieku Latvijā oficiālā tikšanās, atzīmējot abu valstu attiecību normalizāciju un diplomātisko attiecību nodibināšanu saskaņā ar 15. septembrī Vašingtonā noslēgto vienošanos.

Tikšanās laikā politiskais direktors J. Mažeiks apsveica AAE un Izraēlas vienošanos, paužot cerību, ka tā ne tikai uzlabos AAE un Izraēlas attiecības, bet arī sniegs ieguldījumu Tuvo Austrumu reģiona drošības un stabilitātes veicināšanā. J. Mažeiks izteica atzinību AAE un Izraēlas vienošanās lomai Rietumkrasta teritoriju aneksijas plānu apturēšanā un izteica cerību redzēt turpmākus konstruktīvus soļus tiešu sarunu atsākšanai starp Izraēlas Valsti un Palestīnu, lai panāktu divu valstu risinājumu. J. Mažeiks izteica Ārlietu ministrijas gatavību sniegt atbalstu AAE un Izraēlas vēstniecību turpmākai sadarbībai Latvijā. AAE un Izraēlas vēstnieces pauda pateicību par Ārlietu ministrijas sniegto atbalstu un izteica interesi par turpmāku trīspusējās sadarbības projektu īstenošanu kopā ar Latviju.

Šā gada 15. septembrī Vašingtonā, Amerikas Savienotajās Valstīs, AAE un Izraēla parakstīja vēsturisku vienošanos, kas paredz abu valstu attiecību normalizāciju un diplomātisko attiecību nodibināšanu. Analoģisku vienošanos ar Izraēlu parakstīja arī Bahreina.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā

Vēstniecības ziņas

13. oktobris, 11:14
Ārlietu ministrija sadarbībā ar “airBaltic” plāno veikt speciālu reisu no Izraēlas

Ārlietu ministrija sadarbībā ar nacionālo lidsabiedrību “airBaltic” un citām valstīm meklē iespējamos risinājumus Latvijas valstspiederīgo izceļošanai no Izraēlas.   Līdz šim...

Lasīt vairāk