Latvijas vēstnieks Aivars Groza iesniedz akreditācijas vēstuli Izraēlas Valsts prezidentam

05.11.2020. 12:14

2020. gada 4. novembrī Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Izraēlas Valstī Aivars Groza iesniedza akreditācijas vēstuli Izraēlas Valsts prezidentam Ruvenam Rivlinam (Reuven Rivlin).

Prezidents sveica A. Grozu ar ierašanos Izraēlā, sākot pildīt vēstnieka pienākumus. Prezidents un vēstnieks izteica pārliecību, ka turpināsies abu valstu attiecību dinamiska attīstība un sadarbība gan divpusēji, gan starp Izraēlu un Baltijas valstīm.

A. Groza akcentēja nepieciešamību aktivizēt valstu ekonomiskās attiecības. Vēstnieks uzsvēra Latvijas izcelsmes ebreju lielo pienesumu Latvijas valstiskuma nostiprināšanā, kā arī ekonomikas izaugsmē un attīstībā.

Savukārt Izraēlas prezidents pauda gandarījumu par Latvijas paveikto holokausta piemiņas saglabāšanā un cilvēku izglītošanā šajos jautājumos, kā arī par principiāli stingro Latvijas pozīciju pret fundamentālismu un antisemītismu pasaulē.

Viņš izteica uzaicinājumu Latvijas Valsts prezidentam Egilam Levitam apmeklēt Izraēlu nākamajā gadā.

Izraēlas prezidents ar gandarījumu atcerējās savu vizīti Latvijā Kneseta priekšsēdētāja statusā 2003. gadā un silto uzņemšanu.

 

Informācijai

Līdz šim Aivars Groza pildījis ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka Beļģijā, Austrijā, Slovēnijā, Indijā un nerezidējošā vēstnieka funkcijas Luksemburgā, Lihtenšteinā, Šveicē, Slovākijā, Slovēnijā, Ungārijā, kā arī ģenerālkonsula Sanktpēterburgā pienākumus.

Aivars Groza vēstnieka amatā nomainīja Elitu Gaveli, kura ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces pienākumus Izraēlā pildīja kopš 2016. gada 7. novembra.

Latvijai un Izraēlai ir izveidojušās labas un draudzīgas attiecības. Norisinās regulārs divpusējais politiskais dialogs, sadarbība kultūrā, zinātnē un ekonomikā. 2022. gada janvārī tiks atzīmēta Latvijas un Izraēlas diplomātisko attiecību nodibināšanas 30. gadadiena.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā

Vēstniecības ziņas

13. oktobris, 11:14
Ārlietu ministrija sadarbībā ar “airBaltic” plāno veikt speciālu reisu no Izraēlas

Ārlietu ministrija sadarbībā ar nacionālo lidsabiedrību “airBaltic” un citām valstīm meklē iespējamos risinājumus Latvijas valstspiederīgo izceļošanai no Izraēlas.   Līdz šim...

Lasīt vairāk