Valsts sekretārs atvadu vizītē tikās ar Izraēlas vēstnieci

18.08.2021. 17:01

2021. gada 18. augustā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs atvadu vizītē tikās ar Izraēlas Valsts ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Orli Esteri Gilu (Orli Ester Gil), kura drīzumā noslēdz savu kadenci Latvijā.

Valsts sekretārs augstu novērtēja vēstnieces ieguldījumu Latvijas un Izraēlas divpusējo attiecību pilnveidošanā par spīti Covid-19 pandēmijas radītajiem ierobežojumiem. Tikšanās laikā A. Pelšs ar gandarījumu novērtēja pozitīvo divpusējo dialogu abu valstu starpā, kā arī ciešās saiknes starp abu valstu iedzīvotājiem, īpaši uzsverot 2022. gada 6. janvārī gaidāmo diplomātisko attiecību dibināšanas trīsdesmito gadadienu.

Sarunu partneri bija vienisprātis, ka ir jāturpina attīstīt Latvijas un Izraēlas divpusējo dialogu, tostarp pastiprinot ekonomisko sadarbību, īpaši augstas pievienotās vērtības un inovāciju jomā. Tāpat abas valstis ir ieinteresētas turpināt sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Vēstniece Orli Estere Gila tika akreditēta Latvijā 2019. gada septembrī. Pēc atgriešanās Izraēlā O. Gila turpinās darbu Izraēlas Ārlietu dienestā.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā