Klajā nāk izdevuma “Izcilie Latvijas ebreji – Izraēlas Valsts dibinātāji un attīstības sekmētāji” 2. daļa

26.08.2020. 14:40

Šodien, 2020. gada 26. augustā Latvijas vēstniecības Izraēlā telpās notika bukleta “Izcilie Latvijas ebreji – Izraēlas Valsts dibinātāji un attīstības sekmētāji” 2. daļas signāleksemplāra prezentācija.

Klātesošos viesus ar vēstījumu par savu darbu Izraēlā un par izdevuma abu daļu tapšanas procesu uzrunāja vēstniece Elita Gavele. Savā uzrunā vēstniece pateicās Asociācijas valdei un tās ilggadējam priekšsēdētājam Elie Valkam par īpaši aktīvo un produktīvo vēstniecības un Asociācijas sadarbību un realizētajiem projektiem visu četru gadu laikā. Vēstniece arī ļoti augstu novērtēja Latvijas un Igaunijas ebreju asociācijas, īpaši asociācijas valdes priekšsēdētāja Elie Valka ieguldījumu izdevuma 2.daļas tapšanā un uzsvēra asociācijas un vēstniecības kopprojekta nozīmīgumu Latvijas plašākai un pozitīvai atpazīstamībai Izraēlā. Vēstniece novēlēja asociācijai veiksmīgu izdevuma 2.daļas prezentāciju, kad vien to atļaus COVID19 labvēlīgāka situācija Izraēlas Valstī.

Ar runām uzstājās Latvijas un Igaunijas ebreju asociācijas valdes priekšsēdētājs Eli Valks, valdes locekļi un asociācijas biedri, kuri piedalījās materiālu atlases aizraujošajā un sarežģītajā procesā. Šis buklets turpina jau Asociācijas aizsākto darbu, kurš tika paveikts veidojot pirmo bukleta izdevumu.

Izdevuma “Izcilie Latvijas ebreji – Izraēlas Valts dibinātāji un attīstības sekmētāji” 2.daļa tapusi sadarbībā ar Latvijas Republikas vēstniecības Izraēlas Valstī un Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas finansiālu atbalstu programmā “Atbalsts Latvijas diasporu un tās organizāciju veidotajiem projektiem ārvalstīs”, kā arī ar Asociācijas un Izraēlas uzņēmēja Marka Feldmana līdzfinansējumu.

2018. gada 6. martā Einav kultūras centrā Telavivā tika svinīgi atklāts 1. izdevums par ievērojamiem Latvijā dzimušiem ebrejiem – Izraēlas Valsts dibinātājiem un attīstības sekmētājiem.

Foto: Latvijas vēstniecība Izraēlā