Latvijas vēstnieks Aivars Groza tiekas ar Elbit Systems Ltd. pārstāvjiem

22.12.2020. 15:02

2020. gada 22. decembrī Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Izraēlas Valstī Aivars Groza tikās ar uzņēmuma Elbit Sistēmas pārstāvjiem. Tika apspriesta iespējamā nākotnes sadarbība starp Latviju un Elbit Systems Ltd.

Elbit Systems Ltd. starptautisks aizsardzības elektronikas uzņēmums, kurš darbojas Izraēlā. Elbit Systems Ltd. nodarbojas ar plašu datorprogrammu klāstu, tā produkcija tiek pielietota visā pasaulē. Uzņēmums, kurā ietilpst Elbit Systems un tā meitasuzņēmumi, darbojas tādās jomās kā aviācija, jūras satiksme, kosmosa sistēmas, vadība, sakari, datori, bezpilota lidaparātu sistēmas, uzlabota elektro-optika, elektro-optiskās kosmosa sistēmas, elektroniskās kaujas komplekti, datu saites un sakaru sistēmas un radio.

Uzņēmums arī koncentrējas uz esošo militāro platformu modernizāciju, jaunu tehnoloģiju izstrādi aizsardzības, valsts drošības un komerciālās aviācijas lietojumprogrammām un dažādu atbalsta pakalpojumu klāsta nodrošināšanu, ieskaitot apmācības un simulācijas sistēmas.

2016. gadā Elbit Systems bija aptuveni 13,895 darbinieki, no kuriem lielākā daļa nodarbojas ar inženierzinātnēm, mehāniku, pētniecību un izstrādi, kā arī citās skaitļošanas un tehniskajās jomās.

Foto: Latvijas vēstniecība Izraēlā