Latvijas vēstnieks Izraēlā Aivars Groza Yad Vashem centrā pārrunā sadarbību holokausta piemiņas, izglītības un pētniecības jomās

18.03.2021. 11:55

2021. gada 17. martā Latvijas vēstnieks Izraēlas Valstī Aivars Groza ar kundzi Sandru iepazīšanās vizītē apmeklēja Holokausta piemiņas, pētniecības un izglītības centru Yad Vashem. Apmeklējuma laikā vēstnieks iepazinās ar centra plašo vēsturisko ekspozīciju un piemiņas vietām, ka arī parakstījās goda viesu grāmatā. Īpašā ceremonijā vēstnieks ar kundzi nolika vainagu pie memoriāla mūžīgās uguns, kā arī ziedus Jāņa (Žaņa) un Johannas Lipkes piemiņas vietā.

Vēstnieks tikās ar Yad Vashem centra vadības pārstāvjiem. Tikšanās laikā tika pārrunāta turpmākā sadarbība ar vēstniecību un Latvijas Valsts un sabiedriskajām organizācijām, ko patlaban ir ietekmējusi Covid situācija. Tika augsti novērtēta Latvijas piedalīšanās skolotāju holokausta izglītības programmā, ko organizē Starptautiskā holokausta studiju skola ar vēlmi pēc Covid krīzes beigām to tik pat aktīvi turpināt. Pārrunājot sadarbības perspektīvas, tika uzsvērta nepieciešamība aktīvāk Yad Vashem organizētajos vēstures izpētes projektos iesaistīt Latvijas vēsturniekus un arhīvu speciālistus.

Foto: Latvijas vēstniecība Izraēlā