Ārlietu ministrija sadarbībā ar “airBaltic” plāno veikt speciālu reisu no Izraēlas

13.10.2023. 11:14

Ārlietu ministrija sadarbībā ar nacionālo lidsabiedrību “airBaltic” un citām valstīm meklē iespējamos risinājumus Latvijas valstspiederīgo izceļošanai no Izraēlas.  

Līdz šim "airBaltic” ir individuāli uzrunājusi savus pasažierus un piedāvājusi alternatīvas lidojumu iespējas – citos datumos vai ar citām lidsabiedrībām. Jāņem vērā, ka daudzas aviokompānijas atceļ plānotos lidojumus, tādējādi samazinoties iespējām ātri izceļot no valsts. Tāpēc Ārlietu ministrija ir aicinājusi Latvijas nacionālo aviokompāniju “airBaltic” veikt speciālu lidojumu maršrutā Rīga – Telaviva – Rīga, kas nodrošinātu iespēju atgriezties mājās tiem Latvijas valstspiederīgajiem, kas vēlas izbraukt no Izraēlas. Speciālo lidojumu ir plānots veikt 16. oktobrī.

Saskaņā ar Ārlietu ministrijas un Latvijas vēstniecības Izraēlā sniegto informāciju Izraēlā pašlaik atrodas aptuveni 143 Latvijas valstspiederīgie, kuri meklē iespējas izceļot no valsts. Taču tā kā to Latvijas valstspiederīgo skaits, kuriem nepieciešama izceļošana, var nebūt pilnīgs, Ārlietu ministrija aicina Latvijas valstspiederīgos, kas vēlas no Izraēlas atgriezties Latvijā, sazināties ar Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu pa diennakts tālruni +371 26 33 77 11 vai e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt..

Ārlietu ministrija uzmanīgi seko situācijai Izraēlā, kur nedēļas nogalē izsludināts kara stāvoklis teroristu organizācijas “Hamāss” uzbrukumu dēļ.