Svinīgi atklāj goda konsulātu Turīnā, Itālijā

25.10.2023. 11:48

24.oktobrī Turīnā Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa un goda konsuls Umberto Romāno (Umberto Romano) atklāja goda konsulātu. 

Uzrunājot klātesošos, vēstniece S.Āboltiņa uzsvēra “Goda konsulāta atrašanās Turīnā Latvijai ir lieliska iespēja, jo reģionu vide ir piemērota tālākai sadarbības stiprināšanai, īpaši augsto tehnoloģiju, pētniecības un inovāciju jomās”. Sveicot goda konsulu U.Romāno ar jauno amatu, vēstniece izteica pārliecību, ka konsulāta atklāšana veicinās kultūras, biznesa un tūrisma kontaktus starp abām valstīm un to reģioniem. 

Jaunais goda konsuls Umberto Romāno savā uzrunā akcentēja sadarbības virzienus, uz kuriem plāno fokusēties un apliecināja gatavību sniegt atbalstu ekonomikas sadarbības veicināšanai. U.Romāno uzsvēra, ka ilgtermiņā būs gatavs iesaistīties konsulārās palīdzības sniegšanā Latvijas valstspiederīgajiem.

Atklāšanas pasākumā piedalījās arī Turīnas prefekts Donāto Džovanni Kafaņja (Donato Giovanni Cafagna), pilsētas vicemēre Mikaēla Favāro (Michaela Favaro), Pjemontes un Valle d’Aosta reģiona policijas vienības vadītājs, ģenerālis Antonio Di Stasio (Antonio Di Stasio). Tāpat svinīgo ceremoniju apmeklēja reģionā esošo uzņēmumu un institūciju pārstāvji, kā arī citi Latvijas un Itālijas draugi. 

Latvijai Itālijā ir divi goda ģenerālkonsulāti, un līdz ar goda konsulāta Turīnā atklāšanu - četri goda konsulāti.

Vēstniecības ziņas

cache/thumbs/images_2024_04_18_V_stniece_bienn_le_jpg_1713883488_crop_665_by_420.jpg
19. aprīlis, 11:47
60. Starptautiskās Venēcijas mākslas biennāles ietvaros tika atklāts Latvijas paviljons

18. aprīlī, piedaloties kultūras ministrei Agnesei Loginai un nozīmētajai (designated) vēstniecei Elitai Gavelei, tika atklāts Latvijas paviljons Venēcijas mākslas biennālē ar...

Lasīt vairāk