60. Starptautiskās Venēcijas mākslas biennāles ietvaros tika atklāts Latvijas paviljons

19.04.2024. 11:47
60. Starptautiskās Venēcijas mākslas biennāles ietvaros tika atklāts Latvijas paviljons

18. aprīlī, piedaloties kultūras ministrei Agnesei Loginai un nozīmētajai (designated) vēstniecei Elitai Gavelei, tika atklāts Latvijas paviljons Venēcijas mākslas biennālē ar mākslinieces Amandas Ziemeles veidoto ekspozīciju “O day and night, but this is wondrous strange... And therefore as a stranger give it welcome”.

Uzrunājot klātesošos pieņemšanas viesus, Elita Gavele akcentēja Latvijas dalību šajā visietekmīgākajā un redzamākajā mākslas manifestācijā kā iespēju demonstrēt nelielu daļu no kultūras bagātības, kuru varam izcelt starptautiskajā mērogā. Nozīmētā vēstniece uzsvēra, ka Latvijas spējām tikt saredzētiem un sadzirdētiem apliecinājums ir arī augstais novērtējums ekspozīcijām iepriekšējās divās biennālēs – gan 2023. gada arhitektūras, gan 2022. gada mākslas.

E. Gavele pauda vislielāko pateicību Kultūras ministrijai un visiem Latvijas paviljona atbalstītajiem, “jo Latvijai, lai cik tas arī būtu finansiāli sarežģīti, ir jābūt šeit, Venēcijā, - ir jābūt neatņemamās Eiropas viena no lielākā un ievērojamākā mākslas foruma dalībniecēm!”

Uzrunas noslēgumā īpašu pateicību nozīmētā vēstniece Elita Gevele veltīja Latvijas goda konsulam Vičenzā Paolo Nikolusi (Paolo Nicolussi) par viņa atbalstu paviljona atklāšanas pieņemšanas organizēšanā.

Informācija: 60. Starptautiskās Venēcijas mākslas biennāles galvenais kurators ir Adriano Pedrosa (Adriano Pedrosa) un mākslas biennāles tēma ir “Svešinieki visapkārt” (Foreigners Everywhere). Latvijas ekspozīciju Venēcijas mākslas biennālē organizē Kultūras ministrija sadarbībā ar kultūras projektu aģentūru “Indie”. Paviljona komisāre ir Daiga Rudzāte, kurators ir Hannoveres Mākslas biedrības “Kestner Gesellschaft” direktors Adams Budaks, arhitekts - Niklāvs Paegle no arhitektūras studijas “Ēter”.

Vēstniecības ziņas

cache/thumbs/images_Latvia_EU20_jpg_1714549055_crop_665_by_420.jpg
1. maijs, 10:40
Romā tiek svinīgi atzīmēta Eiropas Savienības 2004. gada paplašināšanās kārtas 20. gadadiena

Šī gada 30. aprīlī viens no Romas simboliem – Kolizejs – tika izgaismots Eiropas Savienības 2004. gada paplašināšanās kārtas desmit dalībvalstu un Eiropas Savienības karogu...

Lasīt vairāk