Latvijas Valsts svētkus Romā atzīmē ar Katrīnas Gupalo un Edgara Vilcāna koncertu

22.11.2023. 15:23

2023. gada 21. novembrī Romā par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienai Svētās Cecīlijas (Santa Cecilia) konservatorijā tika rīkots svētku koncerts un pieņemšana, kas pulcēja diplomātiskā korpusa pārstāvjus, sadarbības partnerus un Latvijas diasporu Itālijā. Latvijas Valsts svētkiem veltītais pasākums bija arī iespēja atklāt Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomē kampaņu Itālijā. Svinīgo pasākumu ar uzrunu atklāja Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa un Svētās Cecīlijas direktors, profesors Franko Antonio Mirenci (Franco Antonio Mirenzi).

Uzrunājot klātesošos, vēstniece S. Āboltiņa uzsvēra ciešās divpusējās Latvijas un Itālijas attiecības, īpaši izceļot šī gada vasarā notikušo Itālijas premjerministres Džordžijas Meloni (Giorgia Meloni) vizīti Rīgā pirms NATO Viļņas samita. Šajā saistībā, vēstniece atkārtoti pateicās Itālijas partneriem par ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā. Kā otru būtisko sadarbības jomu vēstniece izcēla panākumus ekonomisko saišu stiprināšanā. To apliecina itāļu uzņēmuma Marcegaglia investīcijas Latvijā, Itālijas uzņēmumu dalība dzelzceļa infrastruktūras projektā Rail Baltica, kā arī arvien lielāka Latvijas uzņēmumu interese par Itālijas tirgu.  

Latvijas izvirzītās kandidatūras ANO Drošības padomē kontekstā vēstniece Solvita Āboltiņa uzsvēra: “Latvija kopš neatkarības atjaunošanas ir skaidri apzinājusies dalības starptautiskās organizācijas nozīmīgumu, - īpaši ANO, tamdēļ šobrīd Latvijas kandidatūras izvirzīšana ir skaidrs apliecinājums mūsu gatavībai uzņemties papildu atbildību”.

Svētku pasākumā Svētās Cecīlijas konservatorijā ar koncertu uzstājās starptautiski atzītie latviešu mākslinieki – Katrīna Gupalo un Edgars Vilcāns. Māksliniekus vieno ciešas saiknes ar Ukrainu, un viņu veikums Ukrainas labā tiek augstu novērtēts arī Latvijā.

Pasākums ir daļa no publiskās diplomātijas programmas Latvijas kandidatūras Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomē lobija kampaņas atbalstam un Latvijas atpazīstamības veicināšanas norisēm.

Vēstniecības ziņas

cache/thumbs/images_vestniecibas_Italy_elita_gavele_un_sergio_mattarella_jpg_1713966774_crop_665_by_420.jpg
24. aprīlis, 16:53
Itālijā akreditēta Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Elita Gavele

2024. gada 23. aprīlī Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Elita Gavele iesniedza akreditācijas vēstules Itālijas Republikas prezidentam Serdžo...

Lasīt vairāk