Latvijas vēstnieks Āris Vīgants kultūras apmaiņas veicināšanas vizītē apmeklē Gimpo pilsētu

10.03.2021. 11:13

 

gim centrsgim mou
Foto: Gimpo pilsēta

Š.g. 9. martā Latvijas vēstnieks Korejā Āris Vīgants darba vizītē apmeklēja Gimpo pilsētu. Vizītes laikā tika parakstīts saprašanās memorands ar Gimpo Kultūras Fondu, kas paredz sadarbību trīs izstāžu izrādīšanā Gimpo pilsētā. Šie pasākumi notiks, atzīmējot Latvijas – Korejas Diplomātisko attiecību 30 gadu jubileju un veicinās kultūras apmaiņu ar Dienvidkoreju.

“Jaunatklātā pasaule - Latvija” ir Latvijas vēstniecības Dienvidkorejā un Gimpo Kultūras fonda kopīgi veidota programma, kas sastāv no trīs dažādām izstādēm - Latvijas Arhitektūras spilgtākie piemēri, Latvijas tautas tērpu mantojums, kā arī ar dažādu Latvijas bērnu grāmatu ilustratoru mākslas darbi. Papildus šīm izstādēm apmeklētājiem tiks sniegta iespēja piedalīties ar Latvijas etnogrāfiskajām zīmēm saistītos rokdarbu pulciņos. Kultūras programma tiks īstenota no 25. marta līdz 29. maijam Gimpo Kultūras Centra telpās.

Vizītes laikā vēstnieks Āris Vīgants apmeklēja Gimpo Mākslas Centru un Gimpo Domi, tikās ar Gimpo pilsētas mēru un Gimpo Kultūras Fonda priekšēdētāju Jung Ha-Young, Gimpo Kultūras Fonda direktoru An Song-Yong, iepazinās ar Gimpo Kultūras Fonda darbiniekiem komandu, kuri būs atbildīgi par pasākuma norises organizēšanu.

Gimpo pilsētas apmeklējums bija pirmā no vairākām šogad ieplānotām aktivitātēm Latvijas atpazīstamības veicināšanai Dienvidkorejas reģionos.

Tikšanās noslēgumā Gimpo mērs izteica interesi par sadraudzības saišu veidošanu ar kādu no pilsētām Latvijā, kā arī izteica aicinājumu Latvijas vēstniekam nākotnē apmeklēt vienu no Gimpo nozīmīgākajiem apskates objektiem - Egibong Ekoloģisko Miera parku.