Ar izstādi “BATUN –Baltiešu aicinājums Apvienotajām Nācijām” Korejas Republikā atzīmē Latvijas iestāšanās ANO 30. gadadienu

15.11.2021. 10:12

photo 02photo 03

photo 04

Š.g. 12. novembrī Damda Mākslas un Mūslaiku vēstures muzejā Joninas (Yongin) pilsētā ar svinīgu ceremoniju tika atklāta Latvijas dalības ANO 30. gadadienai veltītā ceļojošā izstāde  “BATUN – Baltiešu aicinājums Apvienotajām Nācijām.” Izstādi rīko Latvijas vēstniecība Korejas Republikā sadarbībā ar Damda Mākslas un Mūslaiku vēstures muzeju. Izstāde pieejama apskatei līdz 31. decembrim.  

Izstādes atklāšanā viesus uzrunāja Latvijas vēstnieks Āris Vīgants, muzeja direktore Džon Džon-suk (Jeong-Suk Jeong), Joninas pilsētas mērs Kun-gi Bek (Kun-Gi Baek), tāpat ar savu klātbūtni pagodināja arī Igaunijas vēstnieks Stens Švēde (Sten Schwede) un Lietuvas vēstniecības pagaidu pilnvarotais lietvedis Vilijus Samuila un citi viesi.

Izstāde atspoguļo vienas no ietekmīgākajām baltiešu trimdas organizācijas BATUN darbību no 1965. gada līdz 90. gadu sākumam un raksturo šīs organizācijas ieguldījumu Baltijas valstu neatkarības atjaunošanā un Igaunijas, Latvijas un Lietuvas uzņemšanā Apvienoto Nāciju Organizācijā.

Izstādes veidotāji ir Latvijas Ārlietu ministrija, Latvijas Okupācijas muzejs, Latvijas Nacionālais arhīvs un Latvijas Nacionālā bibliotēka un iepriekš tā izstādīta ANO galvenajā mītnē Ņujorkā 2016. gadā, tāpat arī ANO Nāciju pilī Ženēvā š.g. oktobrī.