Edgars Rinkēvičs: Latvijai un Slovēnijai ir līdzīga izpratne par Eiropas Savienības aktualitātēm, starptautiskajiem un drošības politikas jautājumiem

21.10.2020. 17:15

2020. gada 21. oktobrī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Slovēnijas Republikas ārlietu ministru Anži Logaru (Anže Logar), kurš Rīgā bija ieradies darba vizītē. Ministri pārrunāja Latvijas un Slovēnijas divpusējās attiecības, Eiropas Savienības (ES) aktualitātes un globālos jautājumus – ES attiecības ar Krieviju, notikumus Baltkrievijā, situāciju Rietumbalkānos, kā arī drošības politiku, transatlantiskās attiecības un Trīs jūru iniciatīvu.

E. Rinkēvičs pauda gandarījumu par labajām un ciešajām Latvijas un Slovēnijas attiecībām. Ministrs īpaši pateicās Slovēnijai par tās militārā kontingenta dalību NATO paplašinātas klātbūtnes kaujas grupā Latvijā, uzsverot, ka tas ir nozīmīgs ieguldījums visa Baltijas reģiona un kolektīvās drošības stiprināšanā.

Viens no sarunu tematiem bija ES aktualitātes: daudzgadu budžets, tiesiskums, zaļais kurss un Eiropas nākotne. Jautājumā par daudzgadu budžetu ministri bija vienisprātis, uzsverot, ka būtiski ir panākt vienošanos sarunās ar Eiropas Parlamentu, lai mūsu ekonomikas iespējami ātrāk nodrošinātu ar papildu investīcijām.

A. Logars iezīmēja Slovēnijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē prioritātes - noturību (resilience) COVID-19 krīzes kontekstā, kiberdrošību, ES spējas reaģēt uz krīzes situācijām; ekonomiskās bāzes attīstīšanu un ekonomikas atjaunošanu, tiesiskumu un ES attiecības ar kaimiņu reģioniem, īpaši Rietumbalkāniem. Slovēnija ES Padomē prezidēs 2021. gada 2. pusē.

Apspriežot globālos izaicinājumus, E.Rinkēvičs norādīja, ka attiecībām ar Krieviju ir jābalstās uz stingriem principiem, starptautisko tiesību ievērošanu un citu valstu teritoriālās integritātes respektēšanu. Šajā jautājumā svarīgi saglabāt Eiropas un transatlantisko vienotību.

Ministri pārrunāja arī 19. oktobrī notikušā Trīs jūru iniciatīvas samita rezultātus – tās nozīmi reģionālās sadarbības, konkurētspējas un ģeopolitisko interešu kontekstā.

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā

Vēstniecības ziņas

cache/thumbs/images_Diasporas_Lieldienas_jpg_1711446594_crop_665_by_420.jpg
26. marts, 11:50
Ungārijas latvieši vēstniecībā ieskandina Lieldienas

Pūpolsvētdienas priekšvakarā Latvijas vēstniece Ungārijā Agnese Kalniņa bija aicinājusi latviešu diasporas Ungārijā pārstāvjus ar ğimenēm uz Lieldienu ieskandināšanu vēstniecībā....

Lasīt vairāk