Liepājas Universitātes sieviešu koris “Atbalss” Baltu vienības dienas svinību ietvaros koncertē Budapeštā

17.10.2023. 12:54
Liepājas Universitātes sieviešu koris “Atbalss” Baltu vienības dienas svinību ietvaros koncertē Budapeštā

16. oktobrī Budapeštas Centra Dievmātes baznīcā (Budapest-Belvarosi Nagyboldogasszony foplebania) koncertu sniedza Liepājas Universitātes sieviešu koris “Atbalss” mākslinieciskās vadītājas un diriģentes Ilzes Valces virsvadībā. Budapeštas senākās katoļu baznīcas sienas piepildīja tautasdziesmas slavenu latviešu muzikologu un komponistu apdarēs. Dāmas viesojās Budapeštā, lai kopā ar diviem Lietuvas sieviešu koriem un kamerorķestri svinīgi noslēgtu Baltu vienības dienas pasākumus, kas ik gadu norisinās dažādu pasākumu ietvaros vairāku nedēļu garumā.

Koncertā uzrunu teica Latvijas un Lietuvas vēstnieki Ungārijā. Latvijas vēstniece Agnese Kalniņa atzīmēja dienas simbolismu Baltu vienības dienas ietvaros, kas sakrita ar ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa pirmo vizīti jaunajā kapacitātē Lietuvā, tikšanos ar Lietuvas augstākajām amatpersonām un Latvijas un Lietuvas Ārlietu ministriju ikgadējās Baltu balvas pasniegšanas ceremoniju.

Koris “Atbalss” vizītes Budapeštā ietvaros viesojās Latvijas vēstniecībā. Vēstniece A.Kalniņa pateicās mūziķēm, ka viņas ir atvedušas uz Budapeštu daļiņu latviešu kultūras, iepazīstināja koristes ar vēstniecības ēkas vēsturi un pārrunāja Latvijas – Ungārijas aktualitātes.  

Liepājas Universitātes sieviešu koris "Atbalss" universitātē darbojas jau 50. gadu. Kora sastāvs ir “mūžam jauns”. Kora repertuārā ir latviešu un aizrobežu komponistu oriģināldziesmas un tautas dziesmu apdares. Koris ir vairāku starptautisku festivālu laureāts un šogad piedalījās Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos.

Koncerts Budapeštā norisinājās ciešā sadarbībā ar Lietuvas vēstniecību Ungārijā.