Itālijā akreditēta Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Elita Gavele

24.04.2024. 16:54
Itālijā akreditēta Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Elita Gavele

2024. gada 23. aprīlī Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Elita Gavele iesniedza akreditācijas vēstules Itālijas Republikas prezidentam Serdžo Matarellam (Sergio Mattarella).

Sarunā, kas notika pēc svinīgās akreditācijas ceremonijas, Latvijas vēstniece un Itālijas prezidents pārrunāja abu valstu politiskās un ekonomiskās attiecības. Tūrisma veicināšana nolūkā popularizēt Latviju kā galamērķi itāļu tūristiem, bija viena no sarunas galvenajiem akcentiem. Apspriežot abu valstu divpusējās attiecības, amatpersonas atzina nepieciešamību vēl vairāk stiprināt sadarbību starp augstskolām, it īpaši jauniešu un studentu mobilitāti.

Latvija un Itālija ir līdzīgi domājošas valstis, cieši partneri ES un NATO. Turpinot sarunu draudzīgā atmosfērā, vēstniece Elita Gavele izteica īpašu pateicību par Itālijas dalību Latvijā izvietotajā NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā un dalību NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā.

Latvijas vēstniece un Itālijas prezidents pārrunāja arī esošo situāciju Ukrainā, esot vienisprātis par nepieciešamību sniegt visa veida atbalstu Ukrainai, pret kuru Krievija izvērsusi militāro agresiju.

Informācijai: Elita Gavele amatā nomaina iepriekšējo vēstnieci Solvitu Āboltiņu.

23.04.2024. Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Elita Gavele iesniedz akreditācijas vēstules Itālijas Republikas prezidentam Serdžo Matarellam (Sergio Mattarella)

Vēstniecības ziņas

cache/thumbs/images_Latvia_EU20_jpg_1714549055_crop_665_by_420.jpg
1. maijs, 10:40
Romā tiek svinīgi atzīmēta Eiropas Savienības 2004. gada paplašināšanās kārtas 20. gadadiena

Šī gada 30. aprīlī viens no Romas simboliem – Kolizejs – tika izgaismots Eiropas Savienības 2004. gada paplašināšanās kārtas desmit dalībvalstu un Eiropas Savienības karogu...

Lasīt vairāk