Pasu/eID karšu noformēšana Cīrihē 2021. gada 29.–30. oktobrī

18.10.2021. 10:40

Pieteikšanās ir noslēgusies.


2021. gada 29. un 30. oktobrī Latvijas vēstniecība organizē izbraukumu ar mobilo pasu darbstaciju uz Cīrihi, kura laikā Šveicē dzīvojošajiem Latvijas valstspiederīgajiem būs iespēja noformēt pases/eID kartes. Pieņemšana notiks Latvijas goda ģenerālkonsulāta telpās Feldeggstrasse 55, 8035 Zürich.

Pieteikšanās kārtība

Pases un/vai eID kartes noformēšana notiks tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Lūdzam pierakstīties, vēstniecībai (Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.) nosūtot šādu informāciju:

  • vārds, uzvārds, personas kods,
  • tālruņa numurs,
  • jaunas pases/eID noformēšanas iemesls (piemēram, beidzies derīguma termiņš, dokuments ir pazudis, tiek saņemta pirmā pase bērnam utml.).

Cenrādis

Detalizēts cenrādis atrodams šeit. Vēršam uzmanību, ka Latvijas valstspiederīgajiem no 15 gadu vecuma eID karte ir obligāta.

Pases jaundzimušajiem un personām pēc uzvārda maiņas

Pase/eID jaundzimušajam, kuram vēl nav Latvijas personas koda un ir tikai ārvalstīs izdota dzimšanas apliecība, vai personām saistībā ar vārda vai uzvārda maiņu pēc laulības noslēgšanas/šķiršanas ārvalstīs noformējama tikai pēc tam, kad ziņas par bērna dzimšanu vai laulības noslēgšanu/šķiršanu ir iekļautas Fizisko personu reģistrā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes starpniecību.

Detalizēta informācija par ziņu iekļaušanu reģistrā ir pieejama šeit (par jaundzimušo reģistrēšanu) un šeit (par uzvārda maiņu pēc laulības). Jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi, rakstot uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai zvanot pa tālruni +371 67209400 (darba dienās).

Vēršam uzmanību, ka pēc vārda vai uzvārda maiņas Fizisko personu reģistrā personu apliecinošais dokuments ar iepriekšējo vārdu vai uzvārdu kļūst nederīgs.