Ar bērnu dziesmām vēstniecībā Vīnē svin Latvijas neatkarības atjaunošanu

15.06.2022. 10:49

7. maijā Latvijas vēstniecībā Austrijā, viesojoties latviešu diasporai no Vīnes un citām Austrijas federālajām zemām, svinīgi tika atzīmēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena.

“Lai kur mēs dzīvotu, mūsu mājas ir arī Latvija. Arī tālumā būdami, mēs tās veidojam un sargājam,” atklājot svinīgo pasākumu, uzsvēra Latvijas vēstniece Austrijā Guna Japiņa.

Svinīgā pasākuma laikā vēstniece pasniedza Atzinības rakstu Vīnes latviešu bērnu ansambļa ilggadējai vadītājai Indrai Gutānei – Zīnerei (Siener) par nozīmīgu un nesavtīgu ieguldījumu latviešu diasporas Austrijā bērnu latviskās identitātes saglabāšanā.

Savukārt par nozīmīgu un pašaizliedzīgu ieguldījumu latviešu diasporas Austrijā saliedēšanā un latviskās identitātes uzturēšanā Vēstnieces atzinības rakstu saņēma Latviešu biedrības Austrijā līdzšinējā prezidente Ieva Liepiņa.

Tāpat vēstniece pasniedza dāvinājumu Vīnes latviešu skoliņai – bērnu grāmatas un spēles, kas tiks izmantotas mācību gaitā.

Muzikālu pārsteigumu viesiem bija sagatavojis Vīnes latviešu bērnu ansamblis jaunās vadītājas Anetes Sobanovas vadībā. Pasākumu bagātināja pašu veidotais un baltiem galdautiem klātais svētku galds ar latviskiem un pašu gatavotiem gardumiem.

Svinības apmeklēja vairāki desmiti latviešu diasporas pārstāvju no dažādām Austrijas federālajām zemēm.

Pasākums tika rīkots sadarbībā ar Vīnes latviešu kopu “Kalniem pāri” (iepriekš – Latviešu biedrība Austrijā).