Latvijas Valsts svētkus Vīnē atzīmē ar kinofilmas “Pilsēta pie upes” izrādi

21.11.2022. 15:35

2022. gada 18. novembrī par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 104. gadadienai Vīnes prestižajā kinoteātrī “Urania” tika rīkota svētku pieņemšana, kas pulcēja diplomātiskā korpusa pārstāvjus, sadarbības partnerus un diasporas biedrību pārstāvjus. Svinīgo pasākumu ar uzrunu atklāja Latvijas vēstniece Austrijā Guna Japiņa un vēstniece, pastāvīgā pārstāve ANO, EDSO un citās starptautiskajās organizācijās Vīnē Katrīna Kaktiņa.

“Latvijas valsti pirms 104 gadiem dibināja 38 Latvijas Tautas sapulces locekļi. Mūsu izvēle īstenot savu valstsgribu un nosargāt savu valstiskumu ir bijusi pareiza. Šodien esam pārtapuši nācijā, kas spēj palīdzēt arī citiem cīņā par brīvību, demokrātiju un labklājību,” atklājot svētku pieņemšanu, sacīja vēstniece Guna Japiņa. 

Vēstniece Katrīna Kaktiņa uzsvēra: “Jau kopš latviešu pagānu tradīcijām daudzveidība, viedokļu dažādība un dzimumu līdztiesība ir ierakstīta mūsu mantojumā.” 

Svinību ietvaros svētku viesiem bija iespēja noskatīties režisora Viestura Kairiša filmu “Pilsēta pie upes” , kas ir iekļauta Ziemeļvalstu un Baltijas valstu kinofestivāla Vīnē “Nordiale” 2022. gada programmā. Latvija festivālā ir pārstāvēta ar vēl vienu filmu - režisora Ginta Zilbaloža animācijas darbu “Projām”.

Baltijas un Ziemeļvalstu filmu nedēļa “Nordiale” Vīnē, kas šogad norisinās jau 30. reizi. Latvijas vēstniecība Austrijā tradicionāli piedalās “Nordiale” filmu festivāla rīkošanā kopā Baltijas un Ziemeļvalstu kolēģiem un gādā par Latvijas filmu demonstrēšanu šajā festivālā. Šogad festivāls notiek no 16. līdz 20. novembrim. Vairāk informācijas par “Nordiale” festivāla mājaslapā: NORDIALE 2022 - Nordische und Baltische Filmtage in der VHS Wiener Urania | VHS Wiener Urania