Latvijas vēstniece tiekas ar Gruzijas Parlamenta priekšsēdētāju

11.10.2022. 10:45
Latvijas vēstniece tiekas ar Gruzijas Parlamenta priekšsēdētāju

2022.gada 10.oktobrī Latvijas vēstniece Gruzijā Edīte Medne - Gruzijas Parlamentā tikās ar parlamenta priekšsēdētāju Šalvu Papuašvili, Ārlietu komitejas vadītāju Nikolozu Šamkharadzi un Eiropas integrācijas komitejas vadītāju Maku Botčorišvili.

Parlamenta priekšsēdētājs Š.Papuašvili atzina, ka Latvijas un Gruzijas parlamentārā sadarbība ir cieša un aktīva, pateicās par Latvijas sniegto atbalstu Gruzijai virzībā uz dalību ES un NATO un atzina, ka Latvija vienmēr ir bijusi ir Gruzijas draugs un atbalstītājs.

E.Medne apliecināja, ka Latvija  ir uzticams Gruzijas sadarbības partneris un turpinās atbalstīt Gruzijas suverenitāti un teritoriālo integritāti, Gruzijas eiroatlantiskos centienus,  kā arī dalīsies Latvijas eirointegrācijas pieredzē Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts statusa iegūšanai izvirzīto priekšnosacījumu izpildei.

Ārlietu un Eiropas integrācijas lietu komitejās tika pārrunātas  aktualitātes abu valstu attiecībās, jautājumi, kuros Latvija varētu dalīties ar savu pieredzi, un  iezīmētas jomas, kurās būtu nepieciešams aktivizēt sadarbību – ekonomikā un izglītībā.

Foto: Gruzijas Parlamenta administrācija