Tikšanās ar Gjumri EuroClub biedriem – Jauno Eiropas vēstnieku programmas dalībniekiem.

05.06.2024. 13:17
Tikšanās ar Gjumri EuroClub biedriem – Jauno Eiropas vēstnieku programmas dalībniekiem.

2024. gada 30. maijā Latvijas vēstniece Armēnijā (ar rezidenci Gruzijā) Edīte Medne kopā ar vēstniecības diplomātiem un Latvijas goda konsulu Armēnijā Armenu Ghasaboghljanu (Armen Ghasaboghlyan) apmeklēja Gjumri pilsētas Jaunatnes iniciatīvas centru - “YIC Gymri”, lai tiktos ar Gjumri EuroClub biedriem – Jauno Eiropas vēstnieku programmas (Young European Ambassadors) dalībniekiem.

Tikšanās laikā Gjumri EuroClub jaunieši tika iepazīstināti ar Latvijas vēsturi, kultūru un tradīcijām, ar Latvijas sasniegumiem Eiropas savienībā un NATO. Jaunajiem Eiropas vēstnieku programmas dalībniekiem bija interesanti uzzināt par Eiropas Savienības pamatvērtībām, par ES sniegtajām iespējām augstākās izglītības un mobilitātes jomā, uzdot jautājumus un iegūt atbildes par ES aktualitātēm.

Tikšanās laikā - pasākuma dalībniekiem bija iespējas pārbaudīt iegūtās zināšanas īpašā Latvijas vēstures aktivitātē un interaktīvā tiešsaistes spēlē, kurā par uzvarētāju tika atzīts “YIC Gymri centra” aktīvists Gevorgs Hergnjans (Gevorg Hergnyan).

Latvijas vēstniecības vārdā sakām milzīgu paldies Jauno Eiropas vēstnieku programmas koordinatorei Mariamai Hovhannisjanai (Mariam Hovhannisyan) un Gjumri pilsētas Jaunatnes iniciatīvas centra projektu koordinatorei Margaritai Grigorjanai (Margarita Grigoryan) par teicami noorganizēto tikšanos un iespēju tikties ar nākotnes Armēnijas līderiem.

Foto: Latvijas vēstniecība Gruzijā.