2024. gada 23. augusts - Latvijas vēstniecības Gruzijā un Ukrainas vēstniecības Gruzijā kopīgi rīkotā pieņemšana.

23.08.2024. 14:54
2024. gada 23. augusts - Latvijas vēstniecības Gruzijā un Ukrainas vēstniecības Gruzijā kopīgi rīkotā pieņemšana.

2024. gada 23. augustā Latvijas vēstniecība Gruzijā kopīgi ar Ukrainas vēstniecību Gruzijā organizēja pieņemšanu Gruzijas diplomātiskajam korpusam, Ukrainas sabiedrotajiem, lai atzīmētu Ukrainas Nacionālā karoga dienu, Ukrainas Neatkarības dienu un Baltijas ceļa atceres 35.gadadienu.  

Pasākumu svinīgi atklāja Ukrainas vēstniecības pagaidu pilnvarotais lietvedis Gruzijā Mihailo Harišjans (Mykhailo Kharyshyn), Latvijas vēstniece Gruzijā Edīte Medne, Gruzijas Ārlietu ministrijas Eiropas Departamenta direktors Georgs Zurabašvili (George Zurabashvili) un Eiropas Savienības pārstāvniecības Gruzijā vadītājs Pavels  Herčiņskis  (Paweł Herczyński).

Savā uzrunā – Latvijas vēstniece Gruzijā pateicās visiem klātesošajiem par viņu atbalstu Ukrainas valstij, tās tautai un Ukrainas bruņotajiem spēkiem. Vēstniece uzvēra, ka Ukrainas zili dzeltenais karogs šobrīd visā demokrātiskajā pasaulē simbolizē - brīvību, demokrātiju un varonību. Šo vērtību aizsargāšana šobrīd norit ne tikai Ukrainas frontē, bet arī starptautiskajās attiecībās un diplomātijā. Mūsu kopējā uzvara par mūsu pamatvērtībām ir mūsu vienotībā.

Atzīmējot “Baltijas Ceļa” 35. gadadienu un paužot atbalstu Ukrainas tautai, Latvijas vēstniece aicināja visus klātesošos sadoties rokās - ticībā, ka mūsu kopējais spēks un vienotība novedīs Ukrainu līdz uzvarai.