Romā tiek svinīgi atzīmēta Eiropas Savienības 2004. gada paplašināšanās kārtas 20. gadadiena

01.05.2024. 10:40

Šī gada 30. aprīlī viens no Romas simboliem – Kolizejs – tika izgaismots Eiropas Savienības 2004. gada paplašināšanās kārtas desmit dalībvalstu un Eiropas Savienības karogu krāsās par godu pievienošanās Eiropas Savienībai divdesmitajai gadadienai.

Lai uzsvērtu šīs gadadienas nozīmīgumu, svinīgajā pasākumā ar uzrunām uzstājās arī Itālijas amatpersonas, - Itālijas Ārlietu un starptautiskās sadarbības ministrijas valsts sekretāra vietniece Marija Tripodi (Maria Tripodi), Deputātu kameras Ārlietu un kopienas lietu komitejas vadītājs Džulio Tremonti (Giulio Tremonti), Kultūras, zinātnes un izglītības komitejas vadītājs Federiko Molikone (Federico Mollicone), Lacio (Lazio) reģiona pārstāvis Lučiano Krea (Luziano Crea), kā arī pasākuma organizatori.

Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Slovēnijas, Slovākijas, Čehijas, Kipras, Ungārijas un Maltas vēstnieki Itālijā ar gandarījumu akcentēja pasākuma norisi Romā, atzīmējot pievienošanos Eiropas Savienībai pirms divdesmit gadiem kā stratēģisku soli.

Vēstniecības ziņas

cache/thumbs/images_vestniecibas_social_media_card_lv_png_1715088226_crop_665_by_420.png
7. maijs, 16:22
Latvijas pilsoņu ievērībai ārvalstīs: par Eiropas Parlamenta vēlēšanām

Eiropas Parlamenta vēlēšanas notiks 2024. gada 8. jūnijā. Tiesības piedalīties vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem un citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā...

Lasīt vairāk