Par pieteikšanos pašvaldību domes vēlēšanām ārvalstīs

21.10.2022. 17:34

2021. gada 5. jūnijā Latvijā norisināsies pašvaldību domes vēlēšanas. Šogad pirmo reizi vēlētāji, kuriem ir balsstiesības pašvaldību vēlēšanās, bet kuri vēlēšanu laikā uzturēsies ārvalstīs, balsošanai varēs pieteikties pa pastu. Pasta balsošanai jāpiesakās iepriekš – no 27. marta līdz 24. aprīlim. Pieteikties varēs valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes e-pakalpojumā, Latvijas Republikas vēstniecībās vai Centrālajā vēlēšanu komisijā.

Pieteikumus balsošanai pa pastu vēlētāji varēs iesniegt visās 36 Latvijas Republikas vēstniecībās ārvalstīs. Pieteikumu vēstniecībā varēs iesniegt, nosūtot to pa pastu vai iesniedzot klātienē pēc iepriekšēja pieraksta.

Ņemot vērā strauji mainīgo Covid-19 epidemioloģisko situāciju pasaulē, kā arī, lai samazinātu personu savstarpējos kontaktus, Ārlietu ministrija aicina vēlētājus balsošanai pašvaldību vēlēšanās pieteikties attālināti, sūtot pieteikumus vēstniecībām pa pastu.

Tāpat ārvalstīs dzīvojošie balsstiesīgie var pieteikties balsošanai attālināti, izmantojot valsts pārvaldes portālu www.latvija.lv, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes oficiālajā tīmekļvietnē pieejamo bezmaksas elektronisko pakalpojumu, nosūtot pieteikumus Centrālajai vēlēšanu komisijai pa pastu vai uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Sūtot pieteikumu elektroniski, tam jābūt parakstītam ar drošu elektronisko parakstu.

Iepazīties ar detalizētu informāciju par pašvaldību vēlēšanu norisi iespējams Latvijas Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā www.cvk.lv

 


Preses kontaktiem:
Komunikācijas grupa
Krišjāņa Valdemāra iela 3, Rīga, LV-1395
Tālrunis: (371) 67016 272;
Fakss: (371) 67828 121
E-pasts: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: www.mfa.gov.lv
Seko līdzi Ārlietu ministrijai: twtricon-facebookicon-flickricon instagramytb

baneris final vestniecibam Pierakstīties uz Ārlietu dienesta ziņu saņemšanu e-pastā

Vēstniecības ziņas

5. marts, 08:58
Latvijas Pasta pārstāvji apmeklē vēstniecību Pekinā

4. martā, vizītes ietvaros Ķīnā VAS Latvijas Pasts pārstāvji apmeklēja vēstniecību un tikās ar Latvijas vēstnieci Ķīnā Maiju Maniku. Tikšanās laikā vēstniece informēja delegāciju...

Lasīt vairāk