16. un 17.oktobrī ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Ķīnas Tautas Republikā Maija Manika apmeklēja Ķīnas pilsētu Harbinu

19.10.2020. 06:34

16.un 17. oktobrī Latvijas vēstniece Ķīnā Maija Manika bija vizītē Harbinas pilsētā Ķīnas ziemeļos, kur tikās ar pilsētās mēru Sunu Dže (Sun Zhe) un citām Ķīnas amatpersonām. Vizītes laikā vēstniece piedalījās Rīgas laku un krāsas rūpnīcas (RILAK) Ķīnas partnera Harbinas filiāles atklāšanā, kā arī apmeklēja Harbinas pilsētas centru, kur vēsturisko ēku fasāžu atjaunošanā tiek izmantotas RILAK krāsas.

RILAK vārds Ķīnā izskanēja jau 2018.gadā, kad uzņēmuma produkti tika izmantoti jaunās Pekinas Dasjing (Daxing) lidostas būvniecībā. 2019.gada novembrī uzņēmums piedalījās Šanhajas Starptautiskajā importa izstādē, kuras laikā parakstīja sadarbības līgumu ar Harbinas pilsētas pašvaldību, kas ir realizējies konkrētos eksporta darījumos.

Tiekoties ar Harbinas mēru Sunu Dže (Sun Zhe), vēstniece pārrunāja turpmāko Latvijas sadarbību ar Harbinu ekonomikas, kultūras un sporta jomās. Puses vienojās attīstīt tālāku sadarbību ziemas sporta veidu, īpaši hokeja attīstībā, kā arī kultūras un starptautisko izstāžu jomās. Latvijas pārstāvji jau vairākus gadus ar panākumiem piedalās Harbinas ledus skulptūru festivālā, un šo sadarbību plānots turpināt arī nākotnē.