Ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Ķīnas Tautas Republikā Maija Manika tiekas ar Sudžou pilsētas vicemēru Janu Džipinu

05.11.2020. 12:30

Latvija un Sudžou pēdējās trīs desmitgades ir aktīvi attīstījušas ciešas attiecības tirdzniecības, uzņēmējdarbības un kultūras jomā. 1997. gadā Latvijas galvaspilsēta Rīga un Sudžou kļuva par sadraudzības pilsētām, kas vēl vairāk paplašināja ļoti ciešās un draudzīgās saites starp Rīgu un Sudžou.

Sudžou un Rīga ir pilsētas ar senu vēsturi un iespaidīgu kultūru, tajā pašā laikā abas pilsētas fokusējas uz biznesu un inovācijām.

4. novembrī Latvijas vēstniece Ķīnā Maija Manika tikās ar Sudžou vicemēru Janu Džipinu (Yang Zhiping), lai pārrunātu turpmāko sadarbību starp Latviju un Sudžou.

Pēc tikšanās vēstniece un vicemērs piedalījās Saprašanās memoranda parakstīšanas ceremonijā starp Rīgas laku un krāsu rūpnīcu (RILAK) un Suzhou Gold Mantis Cultural Development Ltd.. RILAK ir viens no lielākajiem krāsu un laku ražotājiem Baltijas valstīs ar vairāk nekā simts gadus ilgu vēsturi un pieredzi. Suzhou Gold Mantis Cultural Development Ltd. ir viens no tirgus līderiem komercplatību atjaunošanas biznesā. Abi uzņēmumi domā, ka šī jaunā sadarbība būs abpusēji labvēlīga un vēl vairāk nostiprinās Latvijas un Ķīnas divpusējās attiecības.