Latvijas vēstniece Ķīnas Tautas Republikā tiekas ar Honkongas Speciālā administratīvā reģiona administrācijas vadītāju Džonu Lī.

27.03.2023. 11:18

No 22. līdz 25. martam Latvijas vēstniece Ķīnas Tautas Republikā Maija Manika darba vizītē apmeklēja Honkongas Speciālo administratīvo reģionu. Vizītes laikā vēstniece tikās ar Honkongas administrācijas vadītāju Džonu Lī (John Lee), Honkongas latviešu diasporas pārstāvjiem un Tālo Austrumu latviešu kultūras apvienības (TALKA) vadītāju Aelitu Brīviņu, kā arī apmeklēja Baltijas dzintara izstādi “Baltijas zelts - dzintars” Indras un Harija Bangu mākslas galerijā Honkongas universitātē.

Vēstniece M. Manika un Honkongas administrācijas vadītājs Dž. Lī pārrunāja iespējas paplašināt sadarbību starp Latviju un Honkongas SAR,  ņemot vērā Covid ierobežojumu atcelšanu. Vēstniece atzinīgi vērtēja Honkongas SAR administrācijas un Honkongas iedzīvotāju spēju ātri atgūties no pandēmijas sekām, lai iespējami ātri atgrieztos pasaules apritē.

Honkongas administrācijas vadītājs Dž. Lī sarunā apliecināja interesi un gatavību iesaistīties kultūras un tūrisma sadarbības veicināšanā starp Latviju un Honkongu, kā arī strādāt, lai attīstītu sadarbību transporta jomā, īpaši atzīmējot aviācijas nozari.

Vēstniece piekrita, ka Latvijas tūrisma nozarei ir plašs piedāvājumu klāsts ārvalstu tūristiem un Latvija varētu būt interesanta tiem  Honkongas tūristiem, kurus interesē aktīvā atpūta dabā.

Vēstniece aicināja Dž. Lī apmeklēt Baltijas dzintara izstādi “Baltijas zelts - dzintars”. Vēstniece pastāstīja, ka šī ir pirmā tik apjomīga Latvijas un visas Baltijas dzintara mākslai veltīta izstāde Āzijā un bija iespējama, pateicoties starptautiskai mākslas un dzintara entuziastu komandai – izstādes kuratorei, Honkongas universitātes profesorei Dr. Izabellai Dženiferai Frankai (Dr. Isabelle Jennifer Frank), bijušajam Francijas institūta Latvijā direktoram Žilam Bonviālam (Gilles Bonnevialle), Latvijas Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja direktorei Inesei Baranovskai, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktora vietniecei Anitai Meinartei un rotu mākslinieka Georga Romuļa ģimenei, kura izstādes rīcībā nodeva ģimenes dzintara kolekciju.