Akreditēta Latvijas vēstniece Mongolijā Maija Manika

28.03.2023. 09:08

2023. gada 27. martā Ulanbatorā svinīgā ceremonijā Latvijas Republikas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Maija Manika iesniedza akreditācijas vēstuli Mongolijas prezidentam Hurelsuham Uhnā (Mr Khurelsukh Ukhnaa).

Akreditācijas vizītes laikā notika vēstnieces M. Manikas tikšanās ar Mongolijas ārlietu ministri Batmunhu Batsetsegu (Ms Batmunkh Battsetseg), Mongolijas prezidenta ārlietu padomnieku un citām Mongolijas Ārlietu ministrijas amatpersonām. Vēstniece M. Manika pārrunāja tēmas, kas skar Latvijas un Mongolijas divpusējo politisko dialogu, turpmākas abu valstu ekonomikas sadarbības iespējas un sadarbību starptautiskajās organizācijās. Covid-19 ierobežojumu atcelšana paver iespējas paplašināt un veicināt līdzšinējo Latvijas sadarbību ar Mongoliju, kā arī turpināt veiksmīgo sadarbību izmantojot abu valstu politisko konsultāciju iespējas.

27. - 28. martā plānota tikšanās arī ar Mongolijas tirdzniecības un rūpniecības kameras vadību, dalība ES delegācijas Mongolijā rīkotās sanāksmēs un tikšanās ar ANO specializēto aģentūru pārstāvjiem Mongolijā.

Latvijas vēstniece Mongolijā Maija Manika rezidē Pekinā, Ķīnas Tautas Republikā.

Foto: Mongolijas prezidenta administrācija.