Latvijas Satiksmes ministrija piedalās 7. globālajā pārrobežu e-komercijas konferencē

18.05.2023. 12:45

No 2023. gada 10. līdz 11. maijam Latvijas Republikas Satiksmes ministrijas nozares padomnieks Latvijas vēstniecībā Ķīnā, Helmuts Kols piedalījās “7. globālajā pārrobežu e-komercijas konferencē” (7th Global Cross-Border E-commerce Conference – GCBEC) Džendžou (Zhengzhou) pilsētā Henaņas (Henan) provincē.

GCBEC konferenci rīkoja Džendžou municipalitātes Tautas valdība un Henaņas provinces Tirdzniecības departaments, bet tematisko sadarbības forumu atbalstīja Ķīnas un Eiropas Tehniskās un ekonomiskās sadarbības asociācija (China - Europe Association for Technical and Economic Cooperation - CEATEC) un Džendžou ekonomiskās un tehnoloģiskās attīstības zona.

Digitāli iedrošinātas autonozares ārvalsts tirgus attīstības forumā (Digital Empowered Automotive Industry Outbound Development Forum) Satiksmes ministrijas nozares padomnieks iepazīstināja foruma dalībniekus ar savienojamības attīstību caur Latviju un iespējām, ko Latvija var sniegt Ķīnas e-komercijas un autobūves uzņēmumiem plānojot un organizējot transportlīdzekļu un rezerves daļu piegādes un to izplatīšanu, kā arī noliktavu un potenciālu montāžas objektu izveidi Rīgas, Ventspils un Liepājas ostās, caur Latviju apkalpojot pasaulē lielāko vienoto tirgu - Eiropas Savienību.

Latvijas Republikas Satiksmes ministrija ir atbildīgā iestāde, kas organizē un koordinē valsts politiku elektrisko transportlīdzekļu (EV) jomā, tās izstrādi un ieviešanu Latvijā. Ar valsts akciju sabiedrības “Ceļu satiksmes drošības direkcija” starpniecību” (CSDD) tiek veidota un uzturēta EV infrastruktūra Latvijā. CSDD sadarbojas ar Ķīnas ražotājiem transportlīdzekļu un to detaļu sertificēšanai atbilstoši Eiropas Savienības un Apvienoto Nāciju Organizācijas Eiropas Ekonomikas komisijas (ANO EEK) noteikumiem.

Avots: GCBEC, 2023