Vēstnieces Maijas Manikas darba vizīte Mongolijā

20.05.2024. 11:55

15.-18. maijā vēstniece Maija Manika uzturējās darba vizītē Ulanbatorā, lai piedalītos Mongolijā akreditēto Eiropas Savienības dalībvalstu vēstnieku darba programmā. Programmas ietvaros notika tikšanās ar Mongolijas premjera vietnieku Amarsaihanu Sainbujanu (Amarsaikhan Sainbuyan), tieslietu un iekšlietu ministru, kā arī enerģētikas ministru. Tāpat notika diskusijas ar domnīcu, politisko partiju, reliģisko, nevalstisko un uzņēmēju organizāciju pārstāvjiem.

Vēstniece Maija Manika kadences noslēguma vizītē tikās ar Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Ankbajaru Nijamdordžu (Ankhbayar Nyamdorj). Tikšanās laikā tika pārrunāta gatavošanās abu valstu ārlietu ministriju politiskajām konsultācijām, kas notiks jūnija sākumā Ulanbatorā, kā arī Latvijas dalība ikgadējā Ulanbatoras Dialoga konferencē, kurā tradicionāli tiek apspriesti reģionālās attīstības un drošības jautājumi. Puses pārrunāja arī divpusējā gaisa satiksmes līguma gatavošanu parakstīšanai tuvākajā laikā. Mongolijas puse izteica interesi ciešākai sadarbībai ar Latviju veterinārajā jomā.

Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece M.Manika ir akreditēta Mongolijā kopš 2019. gada un pilda pienākumus kā nerezidējošā vēstniece Mongolijā ar pastāvīgu rezidenci Pekinā, Ķīnas Tautas Republikā.