Vēstnieks Kārlis Eihenbaums iesniedz akreditācijas vēstuļu kopijas Ķīnas Ārlietu ministrijā

16.08.2024. 14:17
Vēstnieks Kārlis Eihenbaums iesniedz akreditācijas vēstuļu kopijas Ķīnas Ārlietu ministrijā

2024. gada 16. augustā Ķīnas Ārlietu ministrijā Latvijas vēstnieks Kārlis Eihenbaums tikās ar Protokola departamenta ģenerāldirektoru Hong Lei (洪磊) un Diplomātisko misiju biroja direktoru Lu Qi (禄祺). Tikšanās laikā K. Eihenbaums iesniedza akreditācijas vēstuļu kopijas.

Sarunas laikā Latvijas vēstnieks un Ķīnas Ārlietu ministrijas pārstāvji pauda apņēmību turpināt, kā arī veicināt Latvijas un Ķīnas divpusējo attiecību tālāko attīstību, miera, tautu labklājības un savstarpējās izpratnes garā, tostarp, uzturot regulāru diplomātisko dialogu, kā arī atbalstot ekonomisko un kultūras saišu padziļināšanu. Vēstnieks augstu novērtēja Ķīnas atbalstošo nostāju, kad Latvija tikai vēl cīnījās par savu brīvību un neatkarību, kā arī pateicās par Latvijas Republikas ātru atzīšanu un Ķīnas vēstniecības atvēršanu Rīgā 90. gadu sākumā. Viņš arī atzīmēja Ķīnas īpaši atbildīgo lomu, tās Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības Padomes pastāvīgās dalībvalsts statusā, kas ir it īpaši svarīgi mūsdienu nemierīgajos ģeopolitiskajos apstākļos, kad ir izraisīts agresīvs iekarošanas karš. Vēstnieks arī pauda Ķīnas pusei, ka ir jāpanāk pasaules un reģionālās drošības situācijas uzlabošanās, lai stingri tiktu ievērotas starptautiskās tiesību normas, valstu suverenitātes un teritoriālās neaizskaramības principi.

K. Eihenbaums Ārlietu ministrijā strādā kopš 1993. gada janvāra. Viņš bijis Rietumeiropas departamenta direktors, vēlāk kļuvis par Amerikas departamenta direktoru. Savā diplomāta karjeras laikā K. Eihenbaums veicis Ārlietu ministrijas Pirmā divpusējo attiecību departamenta direktora pienākumus, bijis Ārlietu ministrijas vēstnieks - preses sekretārs, kā arī Latvijas delegācijas vadītājs Starptautiskajā holokausta piemiņas aliansē. Viņš bijis arī Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa ārlietu padomnieks. Lielu pieredzi K. Eihenbaums ieguvis, strādājot Latvijas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs. Viņš ir bijis pirmais sekretārs Latvijas vēstniecībā Londonā, pagaidu pilnvarotais lietvedis un padomnieks Latvijas vēstniecībā Nīderlandes Karalistē, pirmais Latvijas pastāvīgais pārstāvis Ķīmisko ieroču aizliegšanas organizācijā Hāgā, Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Nīderlandes Karalistē, Izraēlas Valstī, Igaunijas Republikā un Kanādā.

K. Eihenbaums ir beidzis Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāti, kā arī papildinājies Orhūsas universitātē Dānijā.