Satiksmes ministrija: Tiešie kravu pārvadājumi Rīga - Honkonga - Rīga piedāvā jaunu savienojumu Baltijas reģionam

22.09.2021. 09:37

Venipak Group, starptautiskā paku piegādes kompānija, paplašina pakalpojumus, lai apkalpotu straujo Austrumeiropas pieprasījumu pēc kravu pārvadājumiem. Tiešais aviokravu reiss Rīga-Honkonga-Rīga samazinās starptautiskās piegādes tranzīta laiku un izmaksas, kompensējot pašreizējos pasažieru lidojumu ierobežojumus un pārtraukumus aviokravu piegādēs.

COVID-19 ierobežojumi visā pasaulē ir būtiski samazinājuši pasažieru lidojumu skaitu, tādējādi arī negatīvi ietekmējot globālos kravu pārvadājumus. Starptautisko pasažieru lidojumu pieprasījums 2021. gada martā samazinājās par 87,8%, salīdzinot ar 2019. gada rādītājiem, radot spriedzi starptautiskajiem uzņēmumiem, kas preču piegādēm izmanto gaisa pārvadājumus.

Starptautiskā tirdzniecība ir saskārusies ar nopietniem izaicinājumiem, piemēram, starptautisko pasažieru lidojumu atcelšanu, kuģu aizkavēšanos ostās un dažādu epidemioloģiskās kontroles pasākumu ieviešanu. Tā rezultātā uzņēmumi ir bijuši spiesti pārcēlt arvien vairāk sūtījumus no jūras pārvadājumiem uz starptautiskiem gaisa pārvadājumiem. Transporta sistēmas pārslodzes rezultātā, gaisa kravu pārvadājumu piegādes un brīvās kapacitātes ir būtiski ierobežotas.

Lai palīdzētu apkalpot pieaugošo pieprasījumu pēc gaisa kravu pārvadājumiem un sniegtu palīdzīgu roku uzņēmumiem, kurus skārusi minētā gaisa pārvadājumu pārslodze, starptautiskā paku piegādes kompānija Venipak Group no 2021. gada 18. septembra uzsāk tiešus aviokravu pārvadājumus maršrutā Rīga-Honkonga-Rīga.

“Mēs redzam, kā Baltijas reģionā un Austrumeiropā pieauga pieprasījums pēc efektīvākiem sūtījumu piegādes risinājumiem, savienojot Āziju, Eiropu un Ziemeļameriku. Pašlaik esošie risinājumi vienkārši nedarbojas,” sacīja Venipak Group izpilddirektors Justas Sabliskas. “Daudzi uzņēmumi cieš zaudējumus dēļ neregulāriem un pārtrauktiem piegādes laikiem. Tiešie tālsatiksmes lidojumi reģionā ir retums. Un tas viss palielina spriedzi.”

Kravu pārvadājumu maršruts ir izveidots tieši starp Honkongu un Rīgu, tādējādi samazinot lidojuma laiku līdz Baltijas reģionam līdz divām darba dienām un ievērojami samazinot kravu bojājumu risku pārvadājuma laikā. Boeing 737-800 BCF lidmašīnas ietilpība ļauj pārvadāt visdažādākos kravu veidus, piemēram, bīstamās kravas (DGR), smagas vai nestandarta izmēra kravas. Regulārs iknedēļas lidojumu grafiks un fiksētas cenas sezonas laikā ļaus uzņēmumiem vieglāk plānot savus budžetus, darbību, ražošanu un pārdošanas procesus. Ar pilna cikla e-komercijas kravu muitošanu jaunais pakalpojums varētu kļūt vēl pieprasītāks.

Interese un nepieciešamība pēc šādiem tiešajiem aviokravu pārvadājumiem reģionā ir milzīga –lidojums divu dienu laikā tika pilnībā izpārdots. Preces no Baltijas un Polijas, kā piemēram, automašīnu detaļas un kosmētika, ir vienas no pirmajām, kas tiks piegādātas no Rīgas uz Honkongu.

“Mēs esam gandarīti, ka Venipak ir izvēlējies starptautisko lidostu “Rīga” par savu gaisa kravu pārvadājumu bāzēšanās vietu, un mēs varam arī atzīmēt kartē Honkongu kā mūsu jauno tiešo aviokravu pārvadājumu galamērķi. Tas apliecina, ka pašreizējais darbs pie lidostas kravu segmenta attīstības un stiprināšanas ir solis pareizajā virzienā un mūsu klienti novērtē lidostas “Rīga” - kā Baltijas gaisa mezgla potenciālu. Lidosta Rīga nodrošina gan nepieciešamos risinājumus, gan izaugsmes iespējas mūsu klientiem,” teica Starptautiskās lidostas “Rīga” valdes loceklis Artūrs Saveļjevs.

Lidojumi uz Hongkongu tiks veikti vienu reizi nedēļā. Venipak mērķis ir palielināt lidojumu biežumu līdz diviem lidojumiem nedēļā, kā arī nākotnē paplašināt aviokravu lidojumus uz kontinentālo Ķīnu un ASV, tai skaitā attīstot jaunu maršrutu, kas savienotu Honkongu ar ASV rietumu krastu.

Par sadarbības iespējām, lūdzu sazināties ar: 


Helmuts Kols
Satiksmes ministrijas nozares padomnieks 
Latvijas Republikas vēstniecības Ķīnas Tautas Republikā
Tel.      (010) 8532 3009
Faks:   (010) 8532 1925
E-mail: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.
Mājaslapa: https://www.sam.gov.lv / https://www.vialatvia.com