Latvijas un Ķīnas transporta ministri pārrunā divpusējo sadarbību

01.10.2021. 04:28

2021. gada 29. septembrī, Latvijas Republikas satiksmes ministrs Tālis Linkaits tiešsaistē tikās ar Ķīnas Tautas Republikas transporta ministru Li Sjaopengu (Li Xiaopeng). 

Sanāksmē Ķīnas ministrs uzaicināja Latvijas satiksmes ministru piedalīties Apvienoto nāciju organizācijas otrajā Globālās ilgtspējīgas transporta konferencē, kas notiks Ķīnā. Konference no 2021. gada 12. līdz 14. oktobrim tiek organizēta Pekinā gan klātienē, gan tiešsaistē. Konferences galvenā tēma būs ilgtspējīgs transports un attīstība.

Tikšanās laikā ministri apmainījās viedokļiem par divpusējo sadarbību transporta un loģistikas jomā. 2016. gadā Rīgā notika pirmā Ķīnas, Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu transporta ministru sanāksme. Konsekventi attīstot divpusējo sadarbību, ir uzlaboti dažādu transportu savienojumi starp Latviju un Ķīnu.

“Latvijas Satiksmes ministrija piešķir lielu nozīmi starptautiskajai sadarbībai, lai veicinātu un attīstītu plašāku multimodālo transporta savienojamību. Vēlamies piesaistīt jaunu pasažieru un kravu pārvadājumu plūsmas, tai skaitā, attīstot trešo valstu sadarbību caur Latviju,” teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits. Ministrs ar īpašu gandarījumu atzīmēja neseno kravas aviomaršruta Rīga–Honkonga atklāšanu.

Li Sjaopengs uzskata, ka Latvijai ir īpaša atrašanās vieta un potenciāls izaugt par loģistikas tranzīta centru, apkalpojot kravu un pasažieru plūsmas starp Āziju un Eiropu. “Ķīnas Tautas Republikas Transporta ministrija ir gatava turpināt ciešu politikas koordināciju un sadarbību ar Latvijas Satiksmes ministriju dzelzceļa, jūras, aviācijas, pasta, multimodālā un loģistikas sadarbības jomās,” teica Li Sjaopengs. 

Noslēgumā Tālis Linkaits apsveica Ķīnas Transporta ministru Li Sjaopengu ar Ķīnas Tautas Republikas dibināšanas 72. gadadienu un novēlēja priecīgus valsts svētkus.

Avots:https://www.sam.gov.lv/lv/jaunums/latvijas-un-kinas-transporta-ministri-parruna-divpusejo-sadarbibu