Apstiprina Latvijas loģistikas nozares ieinteresētību paplašināt sadarbību ar Ķīnu un Āzijas reģionu

10.08.2022. 13:47

Latvijas transporta un loģistikas nozare var nodrošināt konkurētspējīgus pakalpojumus, to 2022. gada 10.augustā Satiksmes ministrijas valsts sekretāre Ilonda Stepanova pārrunāja ar Ķīnas Tautas Republikas vēstnieku Latvijas Republikā Lianu Dzjaņcjuaņu  (Liang Jianquan). Tāpat, tika pārrunāti šī brīža ģeopolitiskās situācijas izaicinājumi un abu valstu ieinteresētība sadarbībā transporta un loģistikas jomā.

"Krievijas karadarbība Ukrainā ir ievērojami apgrūtinājusi tranzīta un loģistikas nozares attīstību, vienlaikus, nozare meklē jaunas biznesa iespējas. Neskatoties uz ģeopolitiskajiem izaicinājumiem, Latvijas loģistikas nozares uzņēmumi ir gatavi sadarboties ar Ķīnu un piedāvāt efektīvu transporta plūsmu, savienojot Āziju ar Eiropu,” komentēja Satiksmes ministrijas valsts sekretāre Ilonda Stepanova.

Loģistikas un tranzīta jomā Latvijas prioritātes sadarbībā ar Ķīnu ir atjaunot abu valstu gaisa satiksmi, organizēt Latvijas Pasts un Ķīnas Pasts (China Post) sūtījumu nogādi, kā arī attīstīt regulārus konteineru vilcienu pārvadājumus caur Latvijas ostām uz Poliju un citām valstīm Eiropā.

Latvijas transporta un loģistikas nozare var piedāvāt efektīvus, ekonomiskus un drošus transporta pakalpojumus un loģistikas risinājumus lielu apjomu beramkravu, lejamkravu, ķīmijas, lauksaimniecības produkcijas, ģenerālkravu un konteineru tranzīta pārvadājumiem.

Balstoties uz divpusējo Latvijas-Ķīnas nolīgumu par gaisa pārvadājumiem un jūras transportu, kā arī starpministriju noslēgto nolīgumu par dzelzceļa transportu, uzņēmēji abās valstīs var īstenot abpusēji izdevīgu sadarbību.

Avots:https://www.sam.gov.lv/lv/jaunums/apstiprina-latvijas-logistikas-nozares-ieinteresetibu-paplasinat-sadarbibu-ar-kinu-un-azijas-regionu